Mi az a Bollinger szalag és hogyan kereskedjünk vele?

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bollinger Szalag

A Bollinger szalag a technikai kereskedők minden pénzügyi piacon használják, beleértve a kriptopiacot is.

Ez a cikk bemutatja a Bollinger szalagot és azt, hogyan segítik a kereskedőket a technikai elemzésben.

Emellett áttekintést nyújt a Bollinger Bands segítségével történő kereskedés legjobb stratégiáiról és tippjeiről – beleértve a trenddel és a Bollinger-szorítással való kereskedést.

A Bollinger Bands egy sokoldalú technikai elemzési mutató, amelyet széles körben használnak a kereskedők.

John Bollinger fejlesztette ki először ezt a mutatót, mint megoldást a relatív csúcsok és mélypontok megtalálására a dinamikus piacokon. Maga a mutató egy felső sávból, egy alsó sávból és egy mozgóátlag vonalból áll.

A két kereskedési sávot két standard eltéréssel a mozgóátlag fölé és alá helyezik (általában 20 periódus).

A két standard eltérés használata becslések szerint az áradatok 95%-a a két sávban lesz.

Mint egy hüvelykujjszabály, az árakat túladottnak tekintik felfelé, amikor megérintik a felső sávot, és túladottnak lefelé, amikor elérik az alsó sávot.

Mivel az ár a mutatók felső és alsó szélső értékei között ingadozik, a Bollinger Bands kiváló eszközzé válik a volatilitás mérésére.

Amikor a sávok összehúzódnak, kevesebb a volatilitás a piacon, ami nagyszerű jelzés egy tartományhoz kötött stratégia használatára.

Hasonlóképpen, a Bollinger Bands kitágul, ha a piac volatilisebbé válik. Ilyenkor a kereskedők alkalmazhatnak kitörési vagy trendalapú stratégiát.

Hogyan kell kereskedni Bollinger szalaggal?

Számos különböző technika létezik a Bollinger Bands használatával a  piacokon való kereskedésben. A legnépszerűbbek a következők:

  1. A piaci trendek használata: A kereskedők azonosíthatják a belépési jeleket a sávok, mint a támasz és ellenállás mértékének használatával.
  2. Bollinger Squeeze: A sávok volatilitási jelzéseinek alkalmazása.

A fenti grafikon egy emelkedő tendenciát mutat, amit a magasabb csúcsok és a magasabb mélypontok jeleznek.

A Bollinger Band indikátor használatával az alsó sávot a támasz mértékeként tekintjük.

Amikor az árfolyam megérinti az alsó sávot, a kereskedők ezt jelként használják a hosszú (vételi) kereskedés megkezdésére.

Ez a stratégia felfelé és lefelé irányuló trendek esetén egyaránt működik.

A take profit (limit) szinteket általában a felső és az alsó sávból veszik, a trendtől függően. Ebben a példában a felső sávot használjuk take profit szintként.

Összefoglalva, a trenddel való kereskedés a Bollinger Bands segítségével viszonylag egyszerű.

A trend azonosítása

-Használjuk a felső és alsó sávokat az ármozgással együtt a belépési pontok azonosítására

-Használjuk a megfelelő felső és alsó sávot célszintként

Mint korábban említettük, amikor a sávok szerződés volatilitás alacsony és fordítva.

A Bollinger squeeze keresi a sáv feletti / alatti kitöréseket a trendtől függően, hogy belépési jelként használják.

Zölddel kiemelve mutatja ezeket a kitöréseket egy emelkedő trendben. A kereskedők keresni fogja, hogy belépjen a jelzett zöld körök.

Minden egyes belépés után látható, hogy a gyertyák „sétálnak a Bollingerben” (követik a felső sávot). A kitörési gyertya után a sávok kitágulnak, ami nagyobb volatilitást jelent a piacon.

A fekete árnyékolt körök azt a pontot illusztrálják, ahol a kereskedők profitot vesznek fel, mielőtt további kitörési jeleket keresnének.

Összefoglalva, a Bollinger Band squeeze kereskedése során:

-Keresse az alacsony volatilitást (összehúzódó sávok).

-Várjon a felső/alsó sáv kitörésére.

-Zárja a kereskedést, amikor az ár eléri a mozgóátlagot

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!