A Bitcoin az élen jár a kripto kiáramlás 5 hetes ciklusában

-

A digitális eszközbefektetési termékek összesen 54 millió dollárnyi kiáramlást regisztráltak a múlt héten, ami az ötödik egymást követő hét kiáramlását jelzi, állapította meg a CoinShares digitális eszközbefektetési cég egy új jelentésében.

Mint a jelentés kiemelte, az elmúlt kilenc hétből nyolc héten 455 millió dollár értékű likviditás távozott a kriptotőzsdén kereskedett termékekből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez arra utalt, hogy a kriptopiaci szereplők többnyire medvés hangulatot tápláltak a befektetési kategóriába tartozó eszközökkel szemben.

Ennek eredményeként az év végi (YTD) nettó beáramlás 100 millió dollár alá esett, jegyezte meg a CoinShares.

Nevezetesen Németországban, Kanadában és Svédországban is negatív hangulatot tapasztalhattak.

Ugyanakkor az USA-beli befektetők az összes kriptoalap kiáramlásának 77%-át tették ki a múlt héten.

Az USA-ban uralkodó negatív hangulat elsősorban a kriptót övező folyamatos szabályozási bizonytalanságnak tulajdonítható a régióban.

A közelmúltbeli bírósági kudarcok ellenére a Szenátus Bankbizottsága előtt szeptember 12-én tartott meghallgatásán Gary Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke megismételte azt a nézetét, hogy a kriptoeszközök értékpapíroknak minősülnek, és a hivatalának szabályoznia kell őket.

Gensler szerint:

„A kriptoeszközök értékpapírpiacán semmi sem utal arra, hogy a befektetők és a kibocsátók kevésbé érdemelnék meg az értékpapír-törvényeink védelmét… Mivel a legtöbb kriptotoken az értékpapír-törvények hatálya alá tartozik, ebből következik, hogy a legtöbb kriptoközvetítőnek is meg kell felelnie az értékpapír-törvényeknek”.

A Bitcoin szenved a leginkább

A Bitcoin (BTC) befektetési termékek a múlt héten 45 millió dollárt vontak ki a kriptoalapokból, ami az összes regisztrált kiáramlás közel 90%-át teszi ki.

Mivel a Bitcoin a hónap kezdete óta csak kiáramlásokat regisztrált, a múlt heti likviditáskivonással a coin havi kiáramlása 118 millió dollárra emelkedett.

Továbbá, a coin YTD nettó beáramlásai hetente tovább zuhantak, ahogy a hangulat egyre rosszabb lett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A múlt héten a BTC YTD nettó beáramlásai 155 millió dollárra csökkentek az előző heti 200 millió dollárról.

19 egymást követő héten át tartó kiáramlást követően a Short-Bitcoin termékek az előző héten „2023 márciusa óta a legnagyobb mértékű beáramlást könyvelhették el egyetlen hét alatt”.

Ez azonban „rövid életűnek bizonyult”, mivel az eszközkategóriában a múlt héten 3,8 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak.

A közelmúltbeli gondok ellenére azonban,

„továbbra is ez a legkedveltebb befektetési termék, a hónap végi 12 millió dolláros beáramlással”.

Az Ethereum háttérbe szorul

Míg más vezető altcoinok esetében beáramlások történtek, a vezető altcoin Ethereum (ETH) 4,8 millió dolláros kivonást tapasztalt. Ezzel az YTD kiáramlása 118 millió dollárra emelkedett.

A CoinShares úgy vélte, hogy a likviditáskivonás történt,

„annak ellenére, hogy véleményünk szerint vonzó befektetési fundamentumok és nagy kereslet van a staking hozama iránt”.

A jelentés továbbá megállapította, hogy,

„Más altcoinok, mint például a Binance és a Polygon, kisebb, egyenként 0,3 millió dolláros kiáramlást tapasztaltak. Néhány altcoin továbbra is ellenszegül a trendnek: a Solana, a Cardano és az XRP esetében 0,7 millió, 0,43 millió és 0,13 millió USD beáramlást regisztráltak”.

Olvastad már? A Bitcoin-kereskedők egyre kockázatkerülőbbek?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!