Ez történt a héten: raliztak az Ethereum-gyilkosok

-

A jelenleg is tartó kriptomedvepiac ellenére számos vezető kriptovaluta két számjegyű százalékos nyereséget könyvelhetett el a héten.
A bitcoinnak nem volt ilyen szerencséje. Mindössze 5,5%-ot emelkedett az elmúlt hét napban, és jelenleg 24.460 dolláron kereskednek vele a CoinMarketCap szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum sokkal keményebben ralizott. A második legnagyobb kriptopénz és az okosszerződések vezető blokklánca az elmúlt héten 16%-kal emelkedett, és a cikk írásakor 1984 dolláron áll, miután péntek késő este 2012 dolláron tetőzött.
Az ETH körüli izgalom a közelgő egyesülés miatt van, amikor az Ethereum átáll egy energiahatékonyabb proof-of-stake (PoS) blokkláncra. A Goerli, az Ethereum harmadik és egyben utolsó tesztnetje szerda este sikeresen élesedett.
Hétfőn a Glassnode adataiból kiderült, hogy az Ethereum származtatott kereskedők „rendkívül bullishak” a szeptembert, az egyesülés hónapját illetően, de ami az októbert illeti, inkább a bearish hangulatok vannak túlsúlyban.
Korábban a Kriptoworld is beszámolt róla, miszerint a Coinbase legutóbbi vállalati eredménybeszámolóján hangsúlyozta, hogy az egyesülést megelőző üzleti modell részeként a stake-elésre helyezi a hangsúlyt. A részvényeseknek nemrég írt levélben ez áll:

„Augusztus elején kezdtünk először Ethereum stake-et kínálni intézményi ügyfelek számára. A jövőben is további eszközökkel bővítjük a stake-elést mind lakossági, mind intézményi ügyfeleink számára.”

A Bitcoin és az Ethereum árfolyama pozitívan reagált a fogyasztói árindex (CPI) e havi inflációs adataira szerdán. Az infláció a múlt hónaphoz képest változatlanul 8,5% maradt. Ez egyértelmű jele annak, hogy az amerikai jegybank idei történelmi kamatemelései kordában tartják az árakat.

Hogyan teljesítettek az altcoinok

Több úgynevezett „Ethereum-gyilkos”, azaz magas funkcionalitású okosszerződésekkel rendelkező, első rétegű blokkláncok nagy ralit könyvelhettek el: az Avalanche (AVAX) elképesztő, 55%-os emelkedést produkált a héten, mígnem péntek este az ETH emelkedésével egy időben visszaadta nyereségének nagy részét.
A lendület nagyobbik része a blokklánc NFT-k heves növekedésének volt köszönhető. Szombat reggelre az AVAX az elmúlt 7 napban mindössze 15%-ot emelkedett, és 29,53 dollárt ért.
További Ethereum-riválisok, amelyek nőttek a hét nap alatt: a Solana (SOL) 14%-kal 46,32 dollárra emelkedett; a NEAR Protocol 18%-kal 5,89 dollárra, a FLOW pedig 11%-kal 2,92 dollárra nőtt.
Ezenkívül a Chainlink (LINK) 15,4%-kal 9,16 dollárra emelkedett, az Ethereum Classic (ETC) pedig – amely ezen a héten négyhavi csúcsot ért el – 16%-kal 44,25 dollárra.
A vezető coinok között nem voltak nagyobb veszteségek.

Medvepiaci hírek

A kriptotél hidegsége ezen a héten kevés jelét mutatta az enyhülésnek.
Hétfőn a szingapúri Hodlnaut tőzsde csatlakozott a Vauld és a Celsius hitelezőkhöz és a szingapúri Zipmex tőzsdéhez azon kriptotársaságok listáján, amelyek felfüggesztették az ügyfelek pénzkivételét a „közelmúlt piaci körülményei” miatt.
Az év elején a Hodlnaut elvi jóváhagyást (IPA) kapott a szingapúri monetáris hatóságtól (MAS) „digitális fizetési token (DPT) szolgáltatások nyújtására mint jelentős fizetési intézmény”. A hitelező most állítólag arról tájékoztatta a Szingapúri Monetáris Hatóságot (MAS), hogy visszavonja engedélykérelmét, és ennek következtében nem nyújt többé Token Swap funkciót.
Kedden a német Nuri kriptobank fizetésképtelenséget jelentett be, mondván, miszerint a lépés „szükséges ahhoz, hogy a legbiztonságosabb utat biztosítsuk minden ügyfelünk számára”. Az eljárás ellenére a Nuri azt mondta, hogy az ügyfelek továbbra is „garantáltan hozzáférnek” az eurószámláikhoz és kriptotárcáikhoz.
A bank szerint az intézkedéseket a „jelentős makrogazdasági ellenszél”, konkrétan a világjárvány és Oroszország Ukrajna elleni háborúja, valamint az iparágban bekövetkezett „különböző negatív fejlemények”, „köztük a jelentős kriptopénzeladások, a Luna/Terra protokoll összeomlása, a Celsius és más jelentős kriptopénzalapok fizetésképtelensége” miatt hozták.
Kedden a Zipmex bejelentette, hogy feloldja a Bitcoin- és Ethereum-kifizetések befagyasztását. A felhasználók péntek óta vehetnek ki Bitcoint; az Ethereum-tulajdonosoknak jövő keddig, augusztus 15-ig kell várniuk.
Végül a Celsius 11. cikkely szerinti csődeljárásának pénteki meghallgatásán a Celsius azon kísérletének megakadályozását kezdeményezték, hogy eladja az általa bányászott kriptopénzeket.
Az ügyvédek bírósági beadványukban azt írták, hogy előbb több betekintést kell nyerniük abba, hogy a Celsius Bitcoin-bányászatának értékesítése hogyan fog zajlani, és az eladásból származó bevételt hogyan fogják felhasználni.
A Celsius Mining a Celsius Network Bitcoin-bányászati leányvállalata. Július 14-én, egy nappal azután, hogy az anyavállalat csődöt jelentett, a bányászati tevékenység is csődeljárást kért.
A Celsius korábban azt mondta, hogy bányászati tevékenységét a hitelezők kifizetésére fogja használni. A csődeljárás kezdetekor, júliusban a Celsius engedélyt kapott arra, hogy 5 millió dollárt költsön a bányászati tevékenységének beindítására, ami az amerikai igazságügyi minisztérium és most a hitelezői bizottság kritikáját váltotta ki.
A bizottság azt is közölte, hogy „széles körű vizsgálatot” indít, és várhatóan a 2004-es csődszabályra fog hivatkozni.
Mindent egybevetve, ez egy jó hét volt a kriptó, de nem annyira jó néhány kriptovállalat számára.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? Bitcoin, ethereum technikai elemzés: májusi szinteken az ETH


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

A DeFi token előértékesítés továbbra is lendületben van, 1 millió dolláros mérföldkővel a hibrid funkciók bevezetése után

Vendégbejegyzés Ez az év ígéretes volt a feltörekvő DeFi projektek számára, és a befektetők minden eddiginél több új projektben foglaltak pozíciót az égig érő korai fázisú...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Solana (SOL) Ahogy a kriptopiac visszapattan, és 2024-ben új történelmi csúcsra készül, az altcoin szegmens is felpörög. A Bitcoin 67.913 dolláron áll, a szélesebb körű piaci fellendülés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!