9 hét után először ért el 25.000 dollárt a bitcoin

-

A legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz árfolyama végül újra a 25.000 dolláros határ fölé emelkedett, majd gyorsan vissza is süllyedt.
A bitcoin június 13. óta először lépte át a 25.000 dolláros szintet szombaton késő este. Vasárnap reggelre azonban veszített a lendületéből, és a CoinMarketCapen a cikk írásakor 24.510 dollárra esett vissza, ami annak a jele, hogy a 25.000 dollár valószínűleg egyelőre a legnagyobb kriptopénz kulcsfontosságú ellenállási szintje marad.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin az elmúlt héten mindössze 5,85%-kal emelkedett, míg a második helyen álló Ethereum 16%-ot nőtt ez idő alatt a proof-of-stake-re való áttérés várakozása közepette.
A Bitcoin fellendülése részben az infláció lehűlésének köszönhető: a legfontosabb gazdasági mutató a múlt hónapban változatlan maradt, mivel a Federal Reserve kamatemelései úgy tűnt, hogy ellensúlyozzák az emelkedő árakat.
A bitcoint és a kriptopiac többi részét (más eszközökkel, például részvényekkel és kötvényekkel együtt) egész nyáron keményen sújtotta a növekvő infláció és a potenciálisan közelgő globális recesszió.
A Fed viszont emelte a kamatlábakat, és ez kockázatcsökkentő környezetet teremtett, amelyben a befektetők dobták a kriptót és a volatilis technológiai részvényeket, hogy a zöldhasúakba kapaszkodjanak.
A bitcoint korábban inflációs fedezeti eszköznek gondolták, de az inflációellenes „digitális arany” címét idén próbára tették: ehelyett szorosan korrelált a technológiai részvényekkel.
A közelmúltbeli fellendülés jelei ellenére a Bitcoin még mindig 64%-kal maradt el a 2021 novemberi, 69.044,77 dolláros történelmi csúcsától.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? Ez történt a héten: raliztak az Ethereum-gyilkosok


SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!