A legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz árfolyama végül újra a 25.000 dolláros határ fölé emelkedett, majd gyorsan vissza is süllyedt.

A bitcoin június 13. óta először lépte át a 25.000 dolláros szintet szombaton késő este. Vasárnap reggelre azonban veszített a lendületéből, és a CoinMarketCapen a cikk írásakor 24.510 dollárra esett vissza, ami annak a jele, hogy a 25.000 dollár valószínűleg egyelőre a legnagyobb kriptopénz kulcsfontosságú ellenállási szintje marad.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin az elmúlt héten mindössze 5,85%-kal emelkedett, míg a második helyen álló Ethereum 16%-ot nőtt ez idő alatt a proof-of-stake-re való áttérés várakozása közepette.

A Bitcoin fellendülése részben az infláció lehűlésének köszönhető: a legfontosabb gazdasági mutató a múlt hónapban változatlan maradt, mivel a Federal Reserve kamatemelései úgy tűnt, hogy ellensúlyozzák az emelkedő árakat.

A bitcoint és a kriptopiac többi részét (más eszközökkel, például részvényekkel és kötvényekkel együtt) egész nyáron keményen sújtotta a növekvő infláció és a potenciálisan közelgő globális recesszió.

A Fed viszont emelte a kamatlábakat, és ez kockázatcsökkentő környezetet teremtett, amelyben a befektetők dobták a kriptót és a volatilis technológiai részvényeket, hogy a zöldhasúakba kapaszkodjanak.

A bitcoint korábban inflációs fedezeti eszköznek gondolták, de az inflációellenes „digitális arany” címét idén próbára tették: ehelyett szorosan korrelált a technológiai részvényekkel.

A közelmúltbeli fellendülés jelei ellenére a Bitcoin még mindig 64%-kal maradt el a 2021 novemberi, 69.044,77 dolláros történelmi csúcsától.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? Ez történt a héten: raliztak az Ethereum-gyilkosok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!