Az Ethereum a proof of work konszenzussal hozza létre a blokkokat, immár hét éve. Hamarosan viszont átállnának a proof of stake szavazás-szerű megoldására.

A teszthálózaton problémamentesen lezajlottak a próbák, így a fejlesztők úgy vélik, szeptemberben a főhálózaton is végbe mehet az új verzió aktiválása.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közösség, főleg a bányászok viszont felvetették egy másik hard fork lehetőségét, amely láncon megmaradna a proof of work konszenzus, és ez lenne az ETHW blokklánc.

Néhány piacon úgymond előre listázták is ezt már, viszont az árfolyama alaposan lecsökkent az elmúlt napok során.

Elsőként a Poloniex tőzsde listázta az ETHW „kvázitokenjét”, egyfajta IOU-t, azaz ígérvényt arra, hogy a valódi változat megjelenésekor azt írják jóvá a felhasználók számláin.

Az ötlet sokaknak tetszett, a MEXC, Digifinex, Gate.io tőzsdék is listázták a tokent, ez derül ki a Coinmarketcap adataiból.

A projekt honlapja viszont azt állítja, hogy emellett még kriptós közösségek, bányászok, és más tőzsdék is érdeklődnek a kezdeményezés iránt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Twitteren természetesen azonnal megindult a beszélgetés, a keményvonalas Ethereum-támogatók mellett az Ethereum Classic rajongói sem hagyták szó nélkül a dolgot.

A pletykák is szárnyra kaptak, így mára már gyakorlatilag mindenki felmerült, mint lehetséges támogató, még a Binance vagy az FTX tőzsde, de még az Antpool bányásztársulása is.

Augusztus 8-a óta mindenesetre több tőzsdén is listázták a token IOU változatát. Az ETHW első, indítás utáni árfolyama a 141 dollárt is elérte.

Azóta viszont, annak ellenére, hogy alig egy hét telt el, 53%-ot esett, 65-66 dollárig, és az ether árfolyamához viszonyítva annak csupán 3,2%-át képviseli.

Az ETHW árfolyama sokkal közelebb van az ETC-hez, hiszen ez utóbbi jelenleg 43 dollár környékén mozog, az ETHW pedig alig 50%-kal áll magasabban.

Sokan az ETHW tokent egyfajta pénzlehúzásnak tartják, annak ellenére, hogy az ETC viszont, mint eredeti az Ethereum, úgymond ideológiai okokból lett megőrizve.

Az ETHW oldalán említett bányászpoolok, akik állítólag támogatják a projektet, eleve ETC-t is bányásznak. Ha az ilyen poolok bármelyike ténylegesen úgy dönt, hogy bányászni kezdi az ETHW-t, akkor az a token a valóságban is létrejön majd.

Jelenleg viszont úgy fest a helyzet, hogy a poolok a végső időpontig folytatják az Ethereum-bányászatot a főláncon, mivel egyszerűen megéri, nyereségesen lehet csinálni.

Az Ethereum hashrátája lényegesen magasabb, mint az ETC esetében tapasztalható, és ez utóbbi esetében egyelőre nincs jele, hogy növekedne a hálózat ereje.

Az Ethereum az egyik legnyereségesebben bányászható kriptó mostanában. A Bitmain új Antminer E9 gépe 2,4 GH/s teljesítménnyel nagyjából napi 63 dolláros profitot tud termelni a tulajdonosainak.

Olvastad már? 46 millió dollárnyi kriptót és fiat pénzt foglaltak le egy indiai tőzsdétől

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!