46 millió dollárnyi kriptót és fiat pénzt foglaltak le egy indiai tőzsdétől

-

Az indiai gazdaságfelügyeleti hatóság, az ED 46 millió dollárnyi kriptót és fiat valutát zárolt, amelyek a Vauld birtokában voltak. A hatóság a beszámolók szerint összesen több mint 10 tőzsde ellen folytat vizsgálatot.
A szingapúri Vauld által üzemeltetett Flipvolt Technologies kriptoeszközeit, valamint a Yellow Tune Technologies fiat bankszámláit azért zárolták, mivel a vádak szerint bűncselekményekkel hozhatók összefüggésbe a vállalat tárcái, amelyekkel kriptohitelezési ügyleteket bonyolítottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hatóságok elmondása alapján a Yellow Tune által csalással megszerzett pénzt a Flipvolt váltotta át kriptóra.
„A fintech cég pénzét a Flipvolt tőzsde kezelte, ott váltották kriptopénzre. Ezzel elkerülték a hagyományos banki szabályozásokat, és a csalásból származó bevételt kriptóra váltva könnyen tudták mozgatni, kiutalni maguknak.
A Flipvolt nem alkalmazott ügyfél-azonosítási folyamatokat, nem ellenőrizte a pénzek eredetét, nem vizsgálta a gyanús tranzakciókat sem.”
A tőzsde emellett nem tudta megosztani a hatóságokkal a tranzakciós történetet sem, amely a Yellow Tune pénzmozgásait mutatta volna, és a részükről sem rendelkezett semmiféle azonosítási információval. Ezek alapján merült fel a gyanú, hogy a kriptotőzsde aktívan vett részt a 46 millió dollárnyi rúpia tisztára mosásában, a kriptók segítségével.
Ezért a hatóságok lefoglalták a tőzsde kriptotárcáit, bankszámláit, az országban érvényes pénzügyi szabályoknak megfelelően. A tőzsde a lépést követően a felhasználók megértését és türelmét kérte, és elmondta, együttműködnek a hatóságokkal a nyomozásban.
A Vauld július elején jelentette be, hogy újra kell gondolnia az üzletmenetét, miután leállította a be- és kifizetéseket, a piaci pénzügyi kihívásokra hivatkozva. A platformot üzemeltető vállalat csődvédelemért folyamodott Szingapúrban, de maga a kriptotőzsde nem rendelkezik működési engedéllyel a városállamban.
Az ED múlt héten jelentette be, hogy befagyasztották az indiai WazirX tőzsde bankszámláit, ahol szintén pénzmosás gyanúja merült fel. A hatóságok megfogalmazása szerint ez része a „nem banki pénzügyi szolgáltatók” között folytatott nyomozásnak, mivel a kriptohitelezési gyakorlatok ellenkeznek az Indiai Központi Bank rendeleteivel.
A helyi sajtó híreiből kiderül, hogy jelenleg is több, mint 10 kriptotőzsde ellen folytatnak vizsgálatot, amelyek a gyanú szerint nem fordítottak megfelelő figyelmet az ügyfél-azonosításra, és a gyanús tranzakciókat sem követték nyomon.

Forrás: news.bitcoin.com

Olvastad már? Bitcoin, ethereum technikai elemzés: májusi szinteken az ETH

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!