Spanyolország két legnagyobb futballklubja, a Real Madrid és az FC Barcelona kérelmezte, hogy védjegyet kapjon néhány metaverzumos kezdeményezésre.

A klubok egy olyan alkalmazást vezettek be, amely különböző tevékenységeket és szolgáltatásokat foglal magában, amelyeket a metaverzumban végezhetnek, beleértve egy kriptopénz-tárcát és a virtuális áruk értékesítésének lehetőségét.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sportcsapatok mostanában a metaverzumba helyezik át tevékenységeik egy részét, hogy új bevételi forrásokat teremtsenek, valamint hogy javítsák a szurkolókkal való kapcsolatukat.

A közelmúltban Spanyolország két legnagyobb futballklubja, a Real Madrid és az FC Barcelona közös védjegybejelentést nyújtott be, hogy több szolgáltatást is kínálhassanak a metaverzumon belül.

Michael Kondoudis védjegyjogász először a közösségi médiában számolt be erről, és elmondta, hogy a kérelmet augusztus 5-én nyújtották be.

A védjegybejelentés arra utal, hogy a két klub érdekelt lehet saját kriptopénz-tárcáa létrehozásában is. A kérelem egy lehetséges játékszoftverre is utal, mivel “virtuális valóság szoftverre” tesz utalást. A bejelentés utal virtuális ruházati cikkekre is, például ruházatra.

Kriptohátté

A kriptokörnyezet és a metaverzum nem újdonság a védjegybejelentéseket benyújtó két csapat egyikének sem. Mindketten részt vettek már korábban is kripto- és NFT-projektekben.

A Real Madrid 2020-ban partnerségre lépett a Sorare csapatával, hogy a Sorare NFT piacán kínálhassa játékosainak virtuális, gyűjteményes kártyáit. Ezt követően, 2021-ben a futballcsapat bejelentette, hogy a LAVA-val partnerségben NFT-k formájában Smart Ticketeket bocsát ki a közönsége számára.

Az FC Barcelona még inkább bekapcsolódott a kriptopénzek világába, mivel saját szurkolói tokent bocsátott ki, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beleszóljanak bizonyos, a klubot érintő döntésekbe. Emellett az FC Barcelona arról is beszámolt, hogy az NFT-k és a metaverzum a terjeszkedési stratégiájuk részét képezik, és márciusban elindította a Barca Studios nevű új részleget, amely ezekre a területekre összpontosít.

A klub nemrégiben eladta ezen új részleg közel negyedét a Socios.com-nak, egy szurkolói elköteleződéssel foglalkozó cégnek, 100 millió dollárért egy olyan tranzakcióban, amelynek célja a klub stratégiájának átalakítása, és kriptobaráttá tétele.

Forrás: news.bitcoin.com

Olvastad már? Előzetes értesítés nélkül tiltotta le a kriptotartalmak készítőit a Mailchimp

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!