A Barcelona és a Real Madrid belépne a metaverzumba

-

Spanyolország két legnagyobb futballklubja, a Real Madrid és az FC Barcelona kérelmezte, hogy védjegyet kapjon néhány metaverzumos kezdeményezésre.
A klubok egy olyan alkalmazást vezettek be, amely különböző tevékenységeket és szolgáltatásokat foglal magában, amelyeket a metaverzumban végezhetnek, beleértve egy kriptopénz-tárcát és a virtuális áruk értékesítésének lehetőségét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sportcsapatok mostanában a metaverzumba helyezik át tevékenységeik egy részét, hogy új bevételi forrásokat teremtsenek, valamint hogy javítsák a szurkolókkal való kapcsolatukat.
A közelmúltban Spanyolország két legnagyobb futballklubja, a Real Madrid és az FC Barcelona közös védjegybejelentést nyújtott be, hogy több szolgáltatást is kínálhassanak a metaverzumon belül.
Michael Kondoudis védjegyjogász először a közösségi médiában számolt be erről, és elmondta, hogy a kérelmet augusztus 5-én nyújtották be.
A védjegybejelentés arra utal, hogy a két klub érdekelt lehet saját kriptopénz-tárcáa létrehozásában is. A kérelem egy lehetséges játékszoftverre is utal, mivel „virtuális valóság szoftverre” tesz utalást. A bejelentés utal virtuális ruházati cikkekre is, például ruházatra.

Kriptohátté

A kriptokörnyezet és a metaverzum nem újdonság a védjegybejelentéseket benyújtó két csapat egyikének sem. Mindketten részt vettek már korábban is kripto- és NFT-projektekben.
A Real Madrid 2020-ban partnerségre lépett a Sorare csapatával, hogy a Sorare NFT piacán kínálhassa játékosainak virtuális, gyűjteményes kártyáit. Ezt követően, 2021-ben a futballcsapat bejelentette, hogy a LAVA-val partnerségben NFT-k formájában Smart Ticketeket bocsát ki a közönsége számára.
Az FC Barcelona még inkább bekapcsolódott a kriptopénzek világába, mivel saját szurkolói tokent bocsátott ki, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beleszóljanak bizonyos, a klubot érintő döntésekbe. Emellett az FC Barcelona arról is beszámolt, hogy az NFT-k és a metaverzum a terjeszkedési stratégiájuk részét képezik, és márciusban elindította a Barca Studios nevű új részleget, amely ezekre a területekre összpontosít.
A klub nemrégiben eladta ezen új részleg közel negyedét a Socios.com-nak, egy szurkolói elköteleződéssel foglalkozó cégnek, 100 millió dollárért egy olyan tranzakcióban, amelynek célja a klub stratégiájának átalakítása, és kriptobaráttá tétele.

Forrás: news.bitcoin.com

Olvastad már? Előzetes értesítés nélkül tiltotta le a kriptotartalmak készítőit a Mailchimp

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!