Tovább mélyíti kapcsolatát az FC Barcelonával a Chiliz

-

A Chiliz megvásárolta az FC Barcelona Barça Studiosána közel negyedét, lehetővé téve a klub számára, hogy jobb NFT- és metaversum projekteket építsen.
Az FC Barcelona, Európa egyik legrangosabb futballklubja több millió eurós partnerséget jelentett be a Socios.com-mal, a blokkláncalapú sportrajongói elköteleződési platformmal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Socios.com tulajdonosa és technológiai szolgáltatója, a Chiliz 100 millió eurót (~102 millió dollár) fektet be a Barça Studios közel egynegyedének megvásárlásába, amely a klub audiovizuális produkcióit és digitális üzleti kínálatát kezeli.
A befektetés azután jön, hogy a Socios.com még 2020 februárjában kezdett együttműködni a klubbal az FC Barcelona BAR nevű „szurkolói tokenjének” bevezetésével.
A Socios.com sajtóközleménye szerint a befektetés lehetővé teszi a klub számára, hogy jobb NFT és metaversum projekteket építsen, miközben finomítani tudja a szurkolókkal való kapcsolattartás és a közösségépítés megközelítését a digitális eszközök felhasználásával.
A partnerség a Socios.com platformján túlmutató lehetőségeket kíván teremteni a BAR tokenek használatára.
„Szenvedélyesen szeretjük azt a szerepet, amelyet a technológia játszhat olyan közösségek építésében, amelyek közelebb hozzák a szurkolókat a csapataikhoz és egymáshoz” – mondta Alexandre Dreyfus, a Socios.com és a Chiliz vezérigazgatója.

„A Barça Studios mostantól kihasználhatja technológiánkat, szakértelmünket és globális léptékünket.”

– tette hozzá.
Nem sokkal azután, hogy a Socios.com nyilvánosságra hozta az üzletet, az FC Barcelona megerősítette a hírt a Twitteren, kijelentve, hogy ez segít a klubnak az „audiovizuális, blokklánc, NFT és Web.3 stratégiája” előmozdításában.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az FC Barcelona és a kriptó

A szurkolók már több mint 39 millió euró (40,07 millió dollár) értékben vásároltak BAR tokeneket a Socios.com-tól a cég szerint, amelyek hozzáférést biztosítanak egy engage-to-earn platformhoz. A közösségben való részvételért cserébe VIP-jegyeket kaphatnak a szurkolók, árucikkekhez és egyéb lehetőségekhez férhetnek hozzá, például ahhoz, hogy pályára léphessenek az FC Barcelona hazai stadionjában, a Camp Nouban.
Tavaly augusztusban a klub elnöke, Joan Laporta nyilvánosságra hozta, hogy az FC Barcelonának 1,3 milliárd eurós (1,34 millió dollár) adóssága van, ami miatt a csapat kénytelen volt elengedni a sztárjátékost, Lionel Messit, mert nem engedhette meg magának, hogy megtartsa, és finanszírozást keresett.
Még abban a hónapban 595 millió eurós (611 millió dolláros) kölcsönt vett fel a Goldman Sachs befektetési banktól, márciusban pedig új szponzori megállapodást kötött a Spotify-jal.
A sport világa egyre inkább érett tereppé vált a Web3-cégek számára, hogy kedvező megállapodásokat találjanak, és a blokkláncalapú termékeket népszerűsítsék az expozíció révén. Egy idei felmérés szerint a lelkes sportrajongók kétszer nagyobb valószínűséggel birtokolnak NFT-ket vagy kriptovalutákat, a Manchester City F.C. pedig nemrég az OKX kriptovaluta-platformot vette fel partnerei közé.
A 2018-ban alapított Socios.com számos országban több mint 100 sportszervezettel kötött partnerséget, köztük 20 NBA- és 13 NFL-csapattal, valamint az UFC-ben harcoló egyénekkel.
Forrás: Decrypt

Olvastad már? Adathalász MetaMask-kampányra figyelmeztet egy biztonsági cég

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!