Az Egyesítés megrángathatja az ETH árfolyamát

-

Az ETH lassan válaszúthoz ér, mivel a hálózat eltávolodik a proof-of-work (PoW) bányászattól. Sajnos sok kezdő kereskedő viszont hajlamos elvéteni a célt, amikor stratégiákat hoz létre a nyereség maximalizálására.
Például az ETH származékos kontraktusok vásárlása olcsó és egyszerű mechanizmus a nyereség maximalizálására. A lejárat nélküli határidős ügyleteket gyakran használják a pozíciók tőkeáttételére, és könnyen ötszörösére lehet növelni a nyereséget.
Természetesen a veszteséget is. A kereskedés éppen ezért sokszor inkább a szerencsejátékhoz hasonlítható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért ne használhatnánk tehát inverz swapokat? A fő ok a likvidáció veszélye. Ha az ETH ára 19%-kal esik a belépési ponthoz képest, a tőkeáttételes vevő elveszíti a teljes befektetését.
A fő probléma az ETH volatilitása és erős áringadozása. Például 2021 júliusa óta az ETH árfolyama az elmúlt egy évben 20 alkalommal esett 19%-ot a kiindulási ponthoz képest.
Ez azt jelenti, hogy minden 5x tőkeáttételes long pozíciót lezártak a kereskedőplatformok, és hozzájuk került a kereskedők pénze, amelyet a pozíciónyitásra letétbe helyeztek.

Hogyan spekulálnak a profi kereskedők a „kockázat megfordítása” opciós stratégiával?

Annak ellenére, hogy egyetértés van abban, hogy a kripto-derivatívákat elsősorban szerencsejátékra és túlzott tőkeáttételre használják, ezeket az eszközöket eredetileg fedezeti célokra tervezték.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az opciós kereskedés lehetőséget nyújt a befektetők számára, hogy megvédjék pozícióikat a meredek áresésekkel szemben, és még a megnövekedett volatilitásból is profitáljanak. Ezek a fejlettebb befektetési stratégiák általában egynél több eszközt foglalnak magukban, és általában „struktúrák” néven ismertek.
A befektetők a „kockázat megfordítása” opciós stratégiára támaszkodnak, hogy fedezzék a váratlan áringadozásokból eredő veszteségeket.
A tulajdonosnak előnye származik abból, hogy vételi opciót vásárol, de ezek költségét egy eladási opció értékesítésével fedezi. Röviden, ez a beállítás kiküszöböli az ETH oldalazó kereskedésének kockázatát, de mérsékelt veszteséggel jár, ha az eszköz lefelé indul meg.

Profit-veszteség becslés. Forrás: Deribit Position Builder

A fenti kereskedés kizárólag az aug. 26-i opciókra összpontosít, de a befektetők hasonló mintákat találhatnak különböző lejáratok használatával is. Az ether 1,729 dolláron állt, amikor az árazás megtörtént.
Először is, a kereskedőnek védelmet kell vásárolnia egy lefelé irányuló mozgással szemben, 10,2 ETH eladási, 1.500 dolláros opciós kontraktusok vásárlásával.
Ezután a kereskedő 9 ETH eladási, 1.700 dolláros opciós kontraktust ad el, hogy e szint felett nettó hozamot érjen el. Végül a kereskedőnek 10 vételi, 2,200 dolláros opciós kontraktust kell vásárolnia a pozitív árfolyam kitettség érdekében.
Fontos megjegyezni, hogy minden opciónak meghatározott lejárati dátuma van, így az eszköz árfolyamának emelkedésének a meghatározott időszak alatt kell bekövetkeznie.

A befektetők védve vannak az 1500 dollár alatti áreséstől.

Ez az opciós struktúra sem nyereséget, sem veszteséget nem eredményez 1 700 és 2 200 dollár között (27%-os emelkedés). A befektető tehát ha arra fogad, hogy az ether ára augusztus 26-án 8:00 órakor e tartomány felett lesz, meghatározott nyereségre és legfeljebb 1,185 ETH veszteségre tesz szert.
Ha az ETH árfolyama 2.490 dollár felé emelkedik (44%-os növekedés), akkor ez a befektetés 1,185 ETH nettó nyereséget eredményez, ami fedezi a maximális veszteséget. Sőt, egy 56%-os erősödés 2.700 dollárig 1,87 ETH nettó nyereséget hozna. A fő előny a tulajdonos számára a korlátozott árfolyamveszteség.
Bár ehhez az opciós struktúrához nem kapcsolódik költség, a tőzsde legfeljebb 1,185 ETH értékű margin letétet igényel az esetleges veszteségek fedezésére.

Olvastad már? Tovább mélyíti kapcsolatát az FC Barcelonával a Chiliz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!