Az FC Barcelona rajongói tokenje már az első napon sikert aratott

-

Az FC Barcelona rajongói tokenje kevesebb mint egy nap alatt mintegy 2,5 millió dolláros forgalmat generált.
Az FC Barcelona (BAR) spanyol focicsapat rajongói tokenje már kereskedelmének első napján olyan nagyszerű kereskedelmi volumennel végzett, mellyel szinte megduplázta a hét elején a kriptoeszköz tokenjének eladásakor összegyűjtött 1,3 millió dollárt.

A cikk írásakor az FC Barcelona rajongói tokenje mintegy 2,5 millió dolláros kereskedelmi tevékenységet generált. A kriptoeszköz ezzel a bitcoin után a második legtöbbet kereskedett piaccá vált a Chiliz kereskedési platformon.
A CHZ-vel, azaz a Chiliz eredeti tokenjével kereskedve a szóban forgó token több mint ötszörösét eredményezte a kereskedési platform 24-órán belül történő minden egyéb kereskedelmének.
Csupán 24 órával az indítása után, a rajongói token az eredeti 2,32 dollárról 420%-kal növekedett, elérve egy 12,05 dolláros rekordot. Ezek után közel 50%-kal csökkent, melynek következtében jelenleg 6,25 dollár a kereskedelmi ára.

Mindent eladtak

Az FC Barcelona rajongói tokenjének készlete június 22-én kevesebb mint két órán belül kifogyott. A Chiliz Ethereum-alapú Socios tokenizációs platformján keresztül kibocsátott 600 000 BAR token 2,5 dolláros rögzített áron került eladásra.
A Chiliz megjegyezte, hogy az eladás során csupán két perc alatt 777 000 dollár értékben adtak el BAR-t, megerősítve, hogy a token iránti kereslet több mint ötszörösen meghaladta a készletük eredeti limitét. A tokeneket a befektetők 106 különböző országból vásárolták meg.
A tokenek lehetővé teszik a rajongók számára, hogy aktívan vegyenek részt a labdarúgóklub szavazásain, illetve, hogy jutalmakhoz férhessenek hozzá. Ezekkel a jutalmakkal esélyt kaphatnak többek között VIP-helyek beszerzésére a futballmeccseken, valamint akár a csapat játékosaival is találkozhatnak.
A tokenek használatával jelenleg olyan rajongói alkotásokkal kapcsolatban lehet szavazni, amelyeket az FC Barcelona öltözőjében, a csapat otthoni stadionjában fognak elhelyezni.
A Chiliz így immár hét különféle futballklub számára indított rajongói tokent.

A Chiliz a UFC-vel társul

A rajongói tokeneken kívül a Chiliz bejelentette, hogy a UFC vegyes harcművészeti promóciós céggel társul annak érdekében, hogy a jegyeket a Socios platformon CHZ ellenében is meg lehessen vásárolni.
A Chiliz továbbá egy blokkláncalapú COVID-19 „immunity pass” megoldáson is dolgozik az áprilisi labdarúgómeccsek helyi, élő közönségének érdekében.

Olvastad már? 50%-ot esett a Grayscale Ethereum Alap

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!