Vajon mit reagál a kriptopiac a jövő heti Szenátusi meghallgatásra

-

A bitcoin, és az egész kriptoipar nagy jelentőségű pillanat előtt áll. Nemsoká eldőlhet, vajon új bikapiacba lépünk, vagy a medvék győznek, és még mélyebbre süllyednek az árfolyamok.

A következő héten esedékes Egyesült államokbeli Szenátusi meghallgatáson ugyanis a napirendi pontok között van a digitális dollár kérdése is. A kérdés pedig az, hogy az ott elhangzottakra vajon hogyan fog reagálni a kriptopiac?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Belülről is támogatják az USA saját kriptopénzének ötletét

A Szenátus Bankbizottsága jövő hét kedden fog ülésezni, mégpedig „A pénz és a fizetési megoldások digitalizációja” témakörében. A várakozások alapján a meghallgatáson a dollár tokenizációja fog szóba kerülni, és egy Központi Bank által kibocsátott kriptopénz létrehozása.
Ez hasonló ahhoz, amelyet Kína tervez a saját Digitális Elektronikus Fizetési Valuta néven, amely tulajdonképpen egyfajta digitális jüan lenne.
Az ülésen fel fog szólalni a kriptós körökben csak „Kriptoapu” néven emlegetett, korábbi Tőzsdefelügyeleti elnök, J. Christopher Giancarlo is, aki régóta a kriptoszféra támogatójának számít.
Ő már korábban létrehozta a Digitális Dollár Alapítványt, egy nonprofit szervezetet, amely a tokenizált dollárra, és az ahhoz kapcsolódó kutatásokra fókuszál. Az Accentura-val kötött partnerkapcsolat révén pedig úgy tűnik, Giancarlo az Államokat is szeretné minél jobban a digitális dollár irányába hajtani.
Ez a kezdeményezés korábban egy törvényjavaslatba is bekerült, viszont mire a képviselők elé került, már kivették belőle.
A várakozások szerint az USA dollárjának a digitalizálása segítséget jelentene a valutájuk értékmegőrzéséhez az egyre erősödő digitális jüannal szemben.

Vajon a digitális dollár kifogná a szelet a BTC, a jüan, és a többi valuta vitorlájából?

Hosszú távon, mint digitális pénz, ez talán segítene a dollárnak, hogy állja a sarat a bitcoin és a többi kriptó ellenében.
A meghallgatás ráadásul a hónap utolsó napjára esik, és a havi zárógyertyák kifejezetten fontosnak számítanak a kriptopiacon.
Pénteken fog lejárni közel egy milliárd dollárnyi határidős szerződés, aztán jövő héten a meghallgatás, és a hónap vége. Volatilitásnak nézünk elébe, ez valószínű.
Ráadásul ez nem is csak a kriptopénzek miatt van, hanem maga a dollár is elég kemény időket él meg mostanában.
Az elemzők arra számítanak, hogy a dollár akár 35%-kal gyengülhet a versenytársaihoz képest. Ez lökést adhat a bitcoinnak és a többi kriptónak, amelyekkel kereskednek USD páron.
Hacsak az USA nem szállít extrém mértékben bíztató híreket, amelyekkel ez a digitális dollár vissza tudná szerezni a bizalmat, a piacok könnyen lángba borulhatnak, ahogy az USD égni, és esni kezd.

Olvastad már? 68 millió dolláros bitcoin-kiáramlása mellett csökken a bitcoin ára

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!