A Digital Assets Data CEO véleménye a bitcoin bányászási nehézségéről

-

A bitcoin bányászási nehézsége nagyot ugrott, miközben a bányászoknak továbbra is a megszokottnál nagyobb bitcoin vagyonon ülnek.
A Digital Assets Data adatelemzési cég legújabb eredményei azt mutatják, hogy a bányászok tartogatják kibányászott bitocinjaikat.

 „A bányászok forgalomba kerülő készlete (RMI) nagyot esett a feleződés óta, amely azt jelenti, hogy a bányászok megtartják a kibányászott bitcoinokat, annak ellenére, hogy jelentősen megemelkedett a bitcoin hashrátája.” – mondta Mike Alfred, a Digital Assets Data vezérigazgatója és társalapítója.

Csúcson a bitcoin bányászási nehézsége

Szokatlanul magasra emelkedett a bitcoin bányászási nehézsége. Ez azt jelenti, hogy a bányászoknak még több időt és energiát kell abba fektetnie, hogy fenntartsák a blokkláncot és megkapják fizetésüket.

 „Átestünk a nehézség eddigi legnagyobb emelkedésén és a hash ráta rekordmértékhez közelít annak ellenére, hogy jelentősen csökkent a blokkjutalom.” – mondta Alfred június 18-án.

A kevesebb eladás kisebb készletet eredményezhet

A Grayscale GBTC néven futó befektetési alapja jelentős bitcoinvásárlásba kezdett az elmúlt hetek során.
Május végén a cég több mint 50%-kal több bitcoin vásárolt, mint amennyi forgalomba került a májusi feleződést követően.
A bányászok még többet vágnak zsebre a bitcoin jutalomból melyet, ha összeadunk a Grayscale vásárlásával, azt eredményezheti, hogy kevesebb elérhető bitcoin lesz a piacon az érdeklődő vásárlók számára.
Alfred elmondta, ha kitekintünk a következő látszik:

 „Szerintem a globális makro kilátások továbbra is bikásak lehetnek. Lehet, hogy rövid távon alacsonyabb lesz az árfolyam, de bízom benne, hogy 12-24 hónap múlva jelentősen magasabb szinten lesz.”

A vezérigazgatója az olyan eszközök sikerében is bízik, melyek nem reflektálják az alattuk álló projekt sikerességét.

„Nagyon bízom az olyan protokollokban, mint a Horizen (ZEN), melyek hatalmas fejlődéseket és innovatív technikai megoldásokat hoztak, de ennek ellenére nem növekedett akkorát értékük.”

A bitcoin nagyrészt oldalazott az elmúlt hetek során, annak ellenére, hogy több tényező is kedvezhet neki.

Olvastad már? Az elkövetkezendő pár hónap kritikus az Ethereum jövője szempontjából

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: QuoteInspector.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!