Májusban és június elején a Grayscale Investments második legnagyobb, ethereum vagyonalapja iránt megugrott a kereslet.

A vagyonalap részvényeivel (ETHE) OTC piacokon kereskedtek és hatalmasra növekedett értékük, miután a hagyományos befektetők is beszálltak.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy ponton már több mint 230 milliárd dollárnál járt a vagyonalap összpiaci értéke, amely meghaladja a bitcoin kapitalizációját is.

 „Ez azt jelenti, hogy az ETHE-befektetők 230 milliárdos összpiaci értéken vesznek részvényeket, amely nagyjából 725%-os felárat jelent.”

Azonban ez az árrés kezd normalizálódni

Hatalmasat esett az Grayscale Ethereum Alap (ETHE), miután feloldották az intézményi befektetőket.

A Grayscale Investments egy kriptopénzekkel foglalkozó vagyonalap, amely a Bitcoin Vagyonalapja (GBTC) és Ethereum Vagyonalapja miatt vált ismertté.

Két módon lehet részvényeket vásárolni az Ethereum Alapban:

  • Intézményi befektetők részvényeket vásárolhatnak, piaci árfolyamon. Minden ETHE részvény 0,094 ethereumnak felel meg és a befektetők 0,094 ethereum áráért vásárolhatnak meg egy részvényt.
  • Azonban bármilyen befektető, hagyományos vagy intézményi, a másodlagos OTC-piacokon is megvásárolhatja ezeket a részvényeket.

Az első módszer egyik kikötése, hogy a befektetőknek egy évre zárolniuk kell a megvásárolt ETHE-t.

Emiatt alakult ki a hatalmas, 725%-os felár a másodlagos piacokon.

Joseph Todaro megfigyelte, hogy az ETHE árfolyama közel 50%-ot esett június 4-én, így már „csak” 350%-os felárral mozog az ethereum árfolyamához képest.

Egy adatelemző szerint ez az összeomlás egybeesik azzal, hogy feloldották az első ETHE-részvényeket.

Az intézményi befektetők így eladták részvényeiket, hogy kihasználják az Ethereum árfolyamához képest kialakult árrést.

Az ethereumra gyakorolt hatás

Avi Felman, a BlockTower Capital kereskedője szerint az ETHE összeomlása ellentmondásos módon az ethereum árfolyamának növekedéséhez vezethet.

Elmagyarázta, hogy az ETHE-piac úgy van kialakítva, hogy ethereumhiány léphet fel, annak ellenére, hogy a kölcsönzők további ethereumot adnak a piacra.

Ez egyfajta „elhúzódó licitet” teremt az ethereum számára, miközben az ETHE értéke idővel csökkenni fog.

Egyesek szerint az ETHE összeomlása miatt közeledik az ethereum értéke a 250 dollárhoz, miközben a bitcoin értéke a 9000-es régió közepén áll.

Hatalmas az érdeklődés a Grayscale iránt

Egyelőre megszűnni látszik a Grayscale Ethereum Alap iránti vonzalom az árrés összeomlásával, azonban nem kell félteni a céget.

Barry Silbert, a Digital Currency Group vezérigazgatója június 23-án elmondta:

„A Grayscale Investment megdöntött egy újabb rekordot.” Ezt egy nappal azután mondta, hogy a kriptoalapok összértéke átlépte a 4 milliárd dollárt.

Elképzelhető, hogy a befektetők, akik eladták ETHE-részvényeiket, később visszaforgatták az ebből származó tőkét a kriptopénzbe.

Az ETHE-befektetés egyik fő vonzereje, hogy lehetővé teszi egy esetleges árrés kihasználását, ha a részvények értéke az elkövetkezendő hónapok során jelentősen meghaladja az ethereum értékét.

Olvastad már? Max Keiser szerint tüntetés helyett vásárolj bitcoint

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂