50%-ot esett a Grayscale Ethereum Alap

-

Májusban és június elején a Grayscale Investments második legnagyobb, ethereum vagyonalapja iránt megugrott a kereslet.
A vagyonalap részvényeivel (ETHE) OTC piacokon kereskedtek és hatalmasra növekedett értékük, miután a hagyományos befektetők is beszálltak.

Egy ponton már több mint 230 milliárd dollárnál járt a vagyonalap összpiaci értéke, amely meghaladja a bitcoin kapitalizációját is.

 „Ez azt jelenti, hogy az ETHE-befektetők 230 milliárdos összpiaci értéken vesznek részvényeket, amely nagyjából 725%-os felárat jelent.”

Azonban ez az árrés kezd normalizálódni

Hatalmasat esett az Grayscale Ethereum Alap (ETHE), miután feloldották az intézményi befektetőket.
A Grayscale Investments egy kriptopénzekkel foglalkozó vagyonalap, amely a Bitcoin Vagyonalapja (GBTC) és Ethereum Vagyonalapja miatt vált ismertté.
Két módon lehet részvényeket vásárolni az Ethereum Alapban:

  • Intézményi befektetők részvényeket vásárolhatnak, piaci árfolyamon. Minden ETHE részvény 0,094 ethereumnak felel meg és a befektetők 0,094 ethereum áráért vásárolhatnak meg egy részvényt.
  • Azonban bármilyen befektető, hagyományos vagy intézményi, a másodlagos OTC-piacokon is megvásárolhatja ezeket a részvényeket.

Az első módszer egyik kikötése, hogy a befektetőknek egy évre zárolniuk kell a megvásárolt ETHE-t.
Emiatt alakult ki a hatalmas, 725%-os felár a másodlagos piacokon.
Joseph Todaro megfigyelte, hogy az ETHE árfolyama közel 50%-ot esett június 4-én, így már „csak” 350%-os felárral mozog az ethereum árfolyamához képest.
Egy adatelemző szerint ez az összeomlás egybeesik azzal, hogy feloldották az első ETHE-részvényeket.
Az intézményi befektetők így eladták részvényeiket, hogy kihasználják az Ethereum árfolyamához képest kialakult árrést.

Az ethereumra gyakorolt hatás

Avi Felman, a BlockTower Capital kereskedője szerint az ETHE összeomlása ellentmondásos módon az ethereum árfolyamának növekedéséhez vezethet.
Elmagyarázta, hogy az ETHE-piac úgy van kialakítva, hogy ethereumhiány léphet fel, annak ellenére, hogy a kölcsönzők további ethereumot adnak a piacra.
Ez egyfajta „elhúzódó licitet” teremt az ethereum számára, miközben az ETHE értéke idővel csökkenni fog.
Egyesek szerint az ETHE összeomlása miatt közeledik az ethereum értéke a 250 dollárhoz, miközben a bitcoin értéke a 9000-es régió közepén áll.

Hatalmas az érdeklődés a Grayscale iránt

Egyelőre megszűnni látszik a Grayscale Ethereum Alap iránti vonzalom az árrés összeomlásával, azonban nem kell félteni a céget.
Barry Silbert, a Digital Currency Group vezérigazgatója június 23-án elmondta:

„A Grayscale Investment megdöntött egy újabb rekordot.” Ezt egy nappal azután mondta, hogy a kriptoalapok összértéke átlépte a 4 milliárd dollárt.


Elképzelhető, hogy a befektetők, akik eladták ETHE-részvényeiket, később visszaforgatták az ebből származó tőkét a kriptopénzbe.
Az ETHE-befektetés egyik fő vonzereje, hogy lehetővé teszi egy esetleges árrés kihasználását, ha a részvények értéke az elkövetkezendő hónapok során jelentősen meghaladja az ethereum értékét.

Olvastad már? Max Keiser szerint tüntetés helyett vásárolj bitcoint

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!