Az elkövetkezendő pár hónap kritikus az Ethereum jövője szempontjából

-

Az Ethereum folyamatos fejlődést tapasztalt az elmúlt hónapok során. Amellett, hogy hamarosan itt az ETH 2.0 fejlesztés egyre több új felhasználó használja a kriptopénzt a decentralizált pénzügyek népszerűségének köszönhetően.
Egyre több felhasználó használja az olyan Ethereum-alapú DeFi-programokat, amelyek jelentős hozamot ígérnek. Ilyen például a Compound, ahol az emberek Ethereumra épülő tokenekkel akár 100%-os teljes hiteldíjmutatókat kaphatnak.
Egy ismert vagyonkezelő szerint több tényező is közrejátszik az Ethereum átalakulásában, amely hatalmas növekedést adhat a kriptopénz számára az elkövetkezendő hónapok során és így hosszú távon is jelentős hatása lehet.
Következzen három olyan ok, amely ezeket megmutatja.

Az első ok: a magas gas költségek azt mutatják, hogy nagy a kereslet az Ethereum-blokkok iránt

Az elmúlt hónapok során hatalmas mértékben megnövekedtek az ethereum gas költségei, amely azt mutatja, hogy egyre jobban növekszik a kereslet a blokkok iránt.
Elképzelhető, hogy ezek a magas hozamú DeFi-befektetések állhatnak a jelenség mögött.
Az adatelemzéssel foglalkozó Glassnode elmondta, hogy az Ethereum-tranzakciók gas költségének hétnapos mozgóátlaga jelentős növekedést mutat 2020 során.
Ezzel együtt a tranzakciós költségek is megemelkedtek – már két éve nem álltak ilyen magas szinten.
Avi Felman, a BlockTower Capital kereskedési igazgatója nemrég elmondta, hogy a blokkok iránti kereslet növekedése az ethereum értékének növekedéséhez fog vezetni.

 „A magas gas költségek azt mutatják, hogy nagy a kereslet a blokkok iránt. Az, hogy ezzel az ethereum értéke is növekedni fog-e egy másik vita, amely növelheti népszerűségét. Az EIP-1599 megjelenése még jelentősebbé teheti ezt a narratívát, amely az árfolyam emelkedéséhez vezethet.”

Második ok: A DeFi megmutatta, hogy a kriptopénz „valódi pénz”

Egy másik indok, hogy az Ethereum ökoszisztémájának ereje miért növekedhet jelentősen az elkövetkezendő hónapok során az lehet, hogy több pénzügyi alap is ethereumot vásárolhat, hogy hozzáférést nyerjen a DeFi-ökoszisztémához.
Felman szerint a vagyonalapok nem a kisebb összértékű tokeneket céloznák meg, hanem egyszerűen csak ethereumot vásárolnának.

 „A nagyobb pénzügyi alapok nehezen vásárolnának be kisebb és közepes méretű pozíciókat, így lehet, hogy egyszerűen csak ethereumot fognak vásárolni.”

Azt is hozzátette, hogy az ethereum felhasználhatósága miatt a kriptopénzek több mint valós piaci eszközök.

 „A DeFi megmutatta, hogy a kriptopénzek több mint valódi pénzek és hamarosan az emberek a DeFi-n kívül egyéb Ethereum-projektekre is felfigyelhetnek.”

Harmadik ok: „a magas hozamok” új felhasználókat jelenthetnek az Ethereum ökoszisztémája számára

A „yield farming” egyre népszerűbb kifejezéssé vált az elmúlt napok és hetek során a kriptovilágban, lényegében azt jelenti, hogy a befektetők Ethereum-alapú tokenek tőkeáttételével hatalmas DeFi előnyökhöz juthatnak.
Egyes esetekben akár 200%-os THM-et zsebelhetnek be, bár ezek az értékek hosszú távon nem fenntarthatók.
Felman szerint ezek az alacsony kockázatú magas hozamok sok felhasználót szerezhetnek az Ethereum ökoszisztémája számára.

 „A yield farming és likviditásbányászat valóban zárol némi ethereumot, de még jelentősebb, hogy sok új kriptofelhasználót hozhat az ethereum ökoszisztémája számára.”

Hacsak nem történik egy hirtelen összeomlás a piacokon, amely a DeFi-hitelek folyósításához vezetne valószínű, hogy közepes távon kitarthat a DeFi-piacok lendülete.

OIvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!