2,1 milliárd dolláros csalás miatt vették őrizetbe a Wirecard volt vezérigazgatóját

-

A Wirecard nemrég lemondott vezérigazgatóját a német rendőrség tartóztatta le olyan vádakkal, melyek szerint a vagyon és a bevétel megemeléséhez járult hozzá több befektető bevonzása érdekében.
A Wirecard német fintech vállalat egykori vezérigazgatóját a müncheni rendőrség vette őrizetbe, miután a vállalat egyenlegeinek hamisításával vádolták meg.

Ahogyan többek között a Reuters is jelentette, a rendőrség a németországi Münchenben vette őrizetbe Markus Braunt, aki a két évtized jobb időszakaiban állt a vállalat élén.
Az ügyészség nyilatkozata szerint azzal vádolják, hogy a vagyon és a teljes bevétel megemelésének érdekében hamis ügyletek segítségével „harmadik félnek számító beszerzőkkel“ működött együtt. Ez azért történt, hogy a vállalat vonzóbbá váljon a befektetők számára – mondják az ügyészek.
A szóban forgó hamisan előállított 1,9 milliárd euró, azaz 2,1 milliárd dollár összegű pénzügyi alapnak a Fülöp-szigetek két, pontosabban meg nem határozott bankjának vagyonkezelői számláján kellene lennie.
A Wirecard igazgatótanácsának június 21. és 22. között kiadott nyilatkozata szerint a vagyonalapok „nagy valószínűséggel” nem léteznek.
Ez a pénz a Wirecard állítólagos 5,8 milliárd eurós (6,5 milliárd dolláros) vagyonának 32%-át alkotja. Miután az ügy a múlt héten végre kiderült, Braun lemondott posztjáról.
Egy bíró az ügyet megfontolva hoz döntést arról, hogy a letartóztatása folytatódjon-e.

A vállalat végszükségben van

A költségvetés hiányosságai és a folyamatos felfordulás azt a kérdést veti fel, vajon a vállalat képes-e felépülni és fennmaradni hosszú távon.
Ahogy azt a Cointelegraph korábban említette, a Wirecard olyan kriptohitelkártyákkal foglalkozó vállalatok fő kibocsátója, mint például a Crypto.com vagy a Wirex ázsiai-csendes-óceáni kihelyezése.
A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek megjegyezte, hogy hitelkártyái teljes mértékben előzetesen finanszírozottak, a tartalékokat pedig a Wirecardtól elkülönítve, egy különálló bankban tartják az Egyesült Királyságban.
Mindeközben a Wirecard részvényeinek ára körülbelül 84%-kal 16 dollárra esett a hírek elterjedésének következtében.
A vállalat sorsa hosszabb távon ismeretlen, a Wirecard által kibocsátott kártyák azonban eddig továbbra is rendszerint működnek.

Olvastad már? A bálnák alapján júliusra ötszámjegyű lehet a bitcoin értéke

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!