Az Ethereum folyamatosan erősödött az elmúlt időszak során. Ennek oka nagyrészt a decentralizált pénzügyek (DeFi) elterjedése lehet, amely sok új felhasználót hozott a hálózat számára.

Egyelőre bizonytalan, hogy a DeFi hosszú távon is meghatározó szereplő marad-e a kriptopiacokon vagy csak egy átmeneti jelenség lesz-e, de a növekedése az Ethereum számára is sokat segít.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azonban hamarosan ez mind borulhat, ugyanis a PlusToken-csalók hatalmas eladásokba kezdhetnek, miután elutaltak közel 800.000 ethereumot.

Ha ezeket a tokeneket eladják a spot piacokon, akkor hatalmas eladási nyomást helyezhetnek a kriptopénzre.

Ez halálos ütést mérhet a lufira nőtt DeFi-szektorra, amely gyengítené az Ethereum alapjait is.

190 millió dollárnyi ethereumot utaltak el a PlusToken csalók, sokan attól félnek, hogy összeomolhat az árfolyam

A „Whale Alert” Twitter-fiók, amely követi a nagyobb kriptoutalásokat, észlelte, hogy 789.534 ethereumot utaltak ki egy tárcáról, amelynek a kínai PlusToken Ponzi-csalás a tulajdonosa.

„789.534 ethereumot (mintegy 187.847.558 dollárt) utaltak el a PlusToken számlájáról egy ismeretlen tárcába.”

A PlusToken csalás már 2019 óta foglalkoztatja a kriptoszférát. Egyesek szerint ez felelhet az egész piac gyenge teljesítményéért a 2019-es év során.

A Chainalysis elemzőcég adatai szerint a PlusToken vagyona akár az 1 milliárd dollárt is meghaladhatja, melyet mind gyanútlan áldozatoktól szedtek össze.

Annak ellenére, hogy a csaláshoz köthető tárcák nagyrészt nem mozogtak, lehetséges, hogy ezzel az utalással ismét megkezdték kriptovagyonuk folyósítását.

A lehetséges összeomlás az Ethereum alapjait is megrengetheti

Ha a PlusToken valóban megkezdi vagyona csupán egy részének eladását a nyílt piacokon, akkor hatalmas eladási hullám indulhat be, amely jelentősen leviheti az árfolyamot.

Emiatt veszélybe kerülhet a növekedés, amelyet az új felhasználóknak köszönhet az Ethereum.

A „kamatfarmolás” egyre népszerűbb az Ethereum-alapú DeFi-ökoszisztémában, amely jelentős likviditási kockázattal jár, ha az alapját adó valutának csökken az értéke.

Így egy hirtelen ethereum-eladás a DeFi-pozíciók likvidálásához vezethet, amely megállíthatja a szektor masszív növekedését és a rendszer alapjaira is hatással lehet.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂