Nagyot eshet az S&P 500, ha 3000 pont alatt zárna és Tone Vays szerint a bitcoin is veszélyben lehet, mivel az esetek 95%-ban együtt mozognak.

Ez a 95%-os egyezés kísértheti a kereskedőket, ugyanis egy elemző szerint hamarosan akár 400 pontot is eshet az S&P 500.

Tone Vays, a Trading Bitcoin YouTube-sorozat legújabb epizódjában arról beszélt, hogy milyen összefüggés lehet a bitcoin és a tőzsdék esése között.

Veszélyben lehet a bitcoin független mozgása

A BTC/USD árfolyama is esett június 25-én, miután a piacok reagáltak a legújabb koronavírusról szóló hírekre.

Annak ellenére, hogy mennyi jó hír volt a bitcoin számára a héten, a tőzsdékhez való kapcsolódás miatt csak tovább növekedett a medve nyomás a vezető kriptopénzen. A cikk írásakor a BTC/USD értéke megúszta, hogy 9000 dollár alá kerüljön, végül 9200 dollárig esett.

Népszerű elmélet, hogy a bitcoin függetlenül mozog a makro hatásoktól, azonban az adatok pontosan megmutatják, hogy milyen szoros az összefüggés, különösen az S&P 500 értékével.

A fertőzések számának növekedése mellett a munkanélküliségi adatok vártnál nagyobb növekedése is aggodalomra adhat okot, amely a Bloomberg adatai szerint hetente 1,48 millióval növekedik.

Vays szerint:

„Már hónnapok óta mondom és továbbra is kiállok korábbi becslésem mellett, miszerint a bitcoin értéke az idei év jelentős része során 6000 és 10 000 dollár között fog mozogni.”

Vays szerint 7000 dollárnál lehet az árfolyam alja

Technikai szinten Vays a bitcoin napi relatív erősségét, vagyis RSI-t nézte, miközben a BitMEX finanszírozási aránya, amely általában szembemegy a többi piaci mutatóval, csütörtökön bika értéket mutatott.

„A BitMEX finanszírozási aránya jelenleg a bikáknak kedvez. Azt mutatja, hogy a BitMEX kereskedői egy kicsit túlságosan pesszimisták.”

Az RSI júniusban megtört egy hosszú távú irányzatot, pont akkor amikor a bitcoin értéke emelkedést mutatott májushoz képest, amely Vays szerint jelentős eltérés.

Hozzátette, ha a medvék nyernek, akkor 7000 dollár köré eshet a bitcoin értéke, nagyjából 30-as RSI értékkel.

A részvények számára borúsak a kilátások: az erős támaszszintek hiánya miatt az S&P 500 akár 400 pontot, vagyis 12%-ot is eshet egy gyenge zárás esetén.

Az elemző korábban arra figyelmeztetett, hogy a tőzsdék júniusban hatalmas korrekción eshetnek át.

Olvastad már? Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.