Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

-

Sokoldalúságával és funkcióinak széles palettájával méltán vívta ki dobogós helyét a világ kriptotőzsdéinek ranglétráján. De vajon miben rejlik a titok, ami miatt a világ trédereinek nagy hányada náluk akar kereskedni?
Talán abban, hogy OKEx-en szinte mindenki megtalálhatja a neki megfelelő kereskedési formát: a spot és margin kereskedéseken túl a határidős, az opciós és a perpetual swap piacok is elérhetők általuk.

De elképzelhető, hogy az intuitív felület és a könnyen kezelhetőség miatt sikerült bekerülniük a kereskedési volumen és likviditás szerint vett TOP3-ba.

A biztonság pedig szintén nem utolsó szempont: nagysága ellenére az OKEx-et még soha nem érte hackertámadás. Nem csoda: egy rendkívül komoly kiberbiztonsági csapat gondoskodik arról, hogy mindenki egyenlege biztonságban legyen.

Hogyan kereskedjünk az OKEx kriptotőzsdével

Ahhoz, hogy elkezdhessünk kereskedni, mindenekelőtt bitcoint vagy más kriptovalutát kell vásárolnunk.

Ezt nagyon egyszerűen, a fenti menüsor Trade menüpontján keresztül, a lenyíló menüben a Buy Crypto hivatkozásra kattintva tehetjük meg a platformon belül.

A vásárlás olyan megbízható partnereken keresztül valósítható meg, mint a Koinal vagy a Paxful. Ezen felül természetesen bármely külső címről utalhatunk pénzt a számlánkra az Assets → Deposit menüpontra kattintva:

Ahhoz, hogy a származtatott ügyletek piacához is hozzáférhessünk, az ún. Funding Accountról (finanszírozási számla) a megvásárolt kriptopénzt a kívánt piacra kell mozgatnunk.

Ezt a lehetőséget az Assets → Transfer menüpont alatt érhetjük el.

Ezután egy nagyon intuitív felület jelenik meg, ahol nincs más dolgunk, mint kiválasztani a mozgatni kívánt kriptopénzt, a számlákat amelyről és amelyre utalni szeretnénk, valamint az utalni kívánt pénzmennyiséget:
A Trade menüponton belül a kriptovásárláson túl további lehetőségek is elérhetők. Innen tudunk eljutni a spot és margin, valamint a határidős és opciós piacokra.

Szintén elérhető egy decentralizált változata is a tőzsdének, ez azonban jelenleg tesztelés alatt áll.

Az OKEx – sok más váltóval ellentétben – nívós oktatóanyagokkal járul hozzá kereskedőinek fejlesztéséhez. Ezek az Academy menüpontra kattintva válnak hozzáférhetővé.

Ezen az oldalon kezdők és haladók ugyanúgy megtalálják a nekik való tartalmakat.

A More menüponton belül további, felfedezésre váró, érdekes funkciók jelennek meg. A tőzsde olyan termékein túl, mint a bányászpool vagy a kriptotárca többet tudhatunk meg az affiliate programokról és egyebekről.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az OKEx kriptotőzsdén keresztül ún. perpetual swap ügyleteket, vagyis lejárat nélküli határidős szerződéseket is nyithatunk. Ezt a Trade → Perpetual Swaps menüpontra kattintva tehetjük meg.

A felület nagyon hasonló a határidős szerződések kereskedésére szolgáló ablakkal, így aki esetleg ez utóbbi piachoz szokott, annak ez a kereskedés sem jelent majd lényegesebb bonyodalmakat.

A long és short pozíciók tulajdonosai közötti finanszírozás nyolcóránként történik. Ha a finanszírozási arány negatív, a short fizet a longnak, ellenkező esetben fordítva.

A perpetual swapok mögöttes eszközeként választhatunk kriptopénzeket, de USDT stabilcoint is. Ezek között a Coin Margined Swap és a USDT Margined Swap gombokkal válthatunk.

A gombok alatt megtalálható a következő finanszírozás ideje, valamint az aktuális finanszírozási arány is.

Az perpetual swapokkal ellentétben a határidős szerződések már rendelkeznek lejárati idővel.

Az OKEx tőzsdén keresztül nyithatunk egyhetes, kéthetes, negyedéves, féléves lejáratra szóló szerződéseket is.

Mivel ebben az esetben van lejárati idő, így finanszírozási arányról nem beszélünk.

Mind a határidős szerződések, mind pedig a perpetual swapok esetében a jobb felső sarokban választhatjuk ki a margin fajtáját (ez lehet fixed és cross), valamint a tőkeáttétel mértékét (0,01-től 100-szorosig).

Bár a pozíció nyitásakor kis képernyőn látható a kereskedési felület a short és long pozíciókkal együtt, a csárt jobb felső sarkában található Full Screen gombra kattintva ezt nagy képernyőn is megtekinthetjük. Szintén a grafikon jobb felső sarkában a Chart gombra kattintva kinagyíthatjuk magát a csártot is.

Ha pozíciót szeretnénk nyitni, ki kell választanunk az ajánlat típusát, amelyeket az Order Type lenyíló listában találhatunk.

Az Open Long és Open Short gombok alatt a minimális short és maximális long árakat tekinthetjük meg.

Ha képet szeretnénk kapni arról, mire számíthatunk az adott pozíció nyitásából, a Calculator lehetőség segítségével egy számológép – a szükséges adatok bevitele után – megjeleníti a lehetséges profitot / veszteséget, a különféle díjakat és egyebeket.

Az OKEx-en stop megbízást is leadhatunk, amennyiben nem szeretnénk minden időnket az árfolyamok figyelésével tölteni.

A Trigger Price mezőbe írjuk be, milyen árfolyamon szeretnénk, ha a megbízás automatikusan megvalósulna, az Order Price mezőbe pedig azt az árat, amelyen magát a megbízást le szeretnénk adni.

Az Amount mező az eladásra / vételre szánt összeget kell tartalmazza.

Ha nem vagy tapasztalt kereskedő, mégis szeretnéd kipróbálni magad a kriptovaluták piacán, akkor a Paper Trading funkciót neked találták ki.

Ez egyfajta szimulátor, amely 5 képzeletbeli BTC-t biztosít kereskedésre.

Ezt az Assets → Start Paper Trading ponton keresztül érhetjük el. Ennek előnye, hogy használata során egy biztonságos „homokozóban” szerezhetünk tapasztalatokat.

Ugyanúgy nyithatunk limit és stop ordereket. Limit típusú megbízás esetén csak adjunk meg egy tetszőleges árfolyamot, majd válasszuk ki, hogy short vagy long pozíciót szeretnénk-e nyitni vagy zárni.

Ha kedvet kaptatok a tőzsde kipróbálására, regisztráljatok a Kriptoworld és az OKEx közös kampányán belül, amelynek során bizonyos feltételek teljesítése után akár 25 dollár ütheti a markotokat! Részletek itt.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!