6300 dollárig csökkenhetünk, a piac mégis bullish maradhat

-

Egy klasszikus Fibonacci-visszahúzódás akár 6300 dollárig vagy lejjebb is csökkentheti a bitcoin árfolyamát. Mindez azonban nem igazán befolyásolná a hosszú távú trendet.

A BTC 6000 dollárig is zuhanhat, miközben megmarad bullishnak – állította egy tréder június 26-án, amikor a vezető kriptopénz letesztelte a 9000 dolláros támaszszintet.

Egy Twitter-elemzésben a SteveCrypt0 néven ismert kereskedő alternatívát kínált a piacra a héten érkező medve tendenciának.

Tréder: a 6K egy egészséges korrekció

Ahogy a BTC/USD csártja 9200 dollár körül mozog, az elemzők továbbra sem kiáltanak nagy kockázatot.

A részvénypiacokkal való korreláció azonban már többször figyelmeztetett bennünket arra, hogy a támaszszint elérésére sor kerül.

SteveCrypt0 szerint azonban még a legrosszabb forgatókönyv sem jelentené feltétlenül a bika piac végét.

A BTC/USD 6300 dollárig vagy alább csökkenhet – mondta –, miközben továbbra is megtarthatja az általános emelkedést. Szerinte mindennek oka abban rejlik, hogy a Fibonacci visszahúzódási szint 6340 dolláron található.

„Akár 6300 -ig is mehetünk, de még a 6k-ban is elmerülhetünk úgy, hogy bullishak maradunk” – jegyezte meg.

„Valójában ez még egy egészséges korrekció is lehet, egyenesen az aranymetszéses 0,618-as Fibonacci-szintig.”

A bitcoin a részvényekkel együtt csökken

A Fibonacci-szintek főleg azon befektetők számára bizonyulnak érdekesnek, akik a rövid távú támaszszinteket kísérik figyelmmel.

Egy 61,8%-os visszahúzódás a korábbi magasságokhoz képest semmi újat nem jelent a BTC/USD számára – a kriptopénz ugyanis párszor már megmutatta ilyen mozdulatokra való affinitását.

Ez alkalommal a 6340 dolláros visszahúzódás a legutóbbi, 10.200 dolláros júniusi csúccsal van összefüggésben.

A Cointelegraph áprilisban megjegyezte, hogy egy hasonló elmélet állhatott az 5300 dollárra való csökkenés mögött is, hónapokkal a 2020-as, 3600 dolláros gödröt követően.

A bitcoin teljesítménye eközben továbbra is néhány makrotényezőtől függ.

Csütörtökön Tone Vays veterán kereskedő megkongatta a vészharangot, amikor az S&P 500 gyengeségeiről beszélt, együtt a közeli támaszszintek hiányával.

Olvastad már? Vajon mit reagál a kriptopiac a jövő heti Szenátusi meghallgatásra

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy félreértett bejelentés miatt növekedett 96%-ot a HBAR token

A Hedera Foundation által kiadott bejelentés félreértése okozott zavart a kriptoipar résztvevői között, és az HBAR token árfolyama meredeken megugrott, majdnem a duplájára. A BlackRock egyik...

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!