Bitcoin, ethereum technikai elemzés: májusi szinteken az ETH

-

Az Ethereummal 2000 dollár felett kereskedtek a hétvége kezdetén, mivel a token május óta a legmagasabb pontját érte el.
A kriptopiacok ismét zöldben voltak, miután a pénteki napon marginálisan konszolidálódtak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin szombaton közelebb került a 25.000 dollárhoz, azonban még mindig nem sikerült áttörnie ezt a plafont.

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) szombaton minimálisan emelkedett, mivel a token ismét megpróbált a 25.000 dolláros szint fölé emelkedni.
A pénteki 23.657,27 dolláros mélypontot követően a BTC/USD a hétvége kezdetére 24.860,05 dolláros napközbeni csúcsot ért el.
A mozgás során a bitcoin rövid időre kitört a 24.600 dolláros ellenállási szintről, és közben közel került a 24.900 dollár feletti kéthavi csúcshoz.

BTC/USD – Napi grafikon

A grafikonra tekintve a mai nyereséget az hozta, hogy a 14 napos relatív erősség index (RSI) végre kitört a 60,32-es szintnél lévő hosszú távú ellenállási pontjából.
Az írás pillanatában az index jelenleg 61,60-as értéken követi a pályát, ami kissé egy másik bizonytalansági pont alatt, 61,80-as értéken van.
Összességében a korábbi nyereségek némileg enyhültek, a BTC jelenleg 24.407,29 dolláron áll, mivel úgy tűnik, hogy a bikák a nyereség biztosítása érdekében feladták korábbi pozícióikat.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ethereum

Míg a BTC nehezen tudott kitörni a 25.000 dollárnál lévő kulcspontról, addig az ethereum (ETH) a saját plafonja fölé száguldott a mai kereskedésben.
Szombaton a világ második legnagyobb tokenjének ára május óta először lépett 2000 dollár fölé.
A pénteki 1.868,42 dolláros mélypontot követően az ETH/USD a mai kereskedés elején 2.013,76 dolláros csúcsra emelkedett.

ETH/USD – Napi grafikon

Ez a legmagasabb pont, ahol az ethereum május 23. óta volt, és az árfolyam erőssége is túlszárnyalta a saját plafonját.
A grafikonra pillantva az RSI is túlszaladt a 68-as ellenállási szintjén, és jelenleg 71,55-nél jár, ami a legerősebb érték április 4. óta.
A cikk írásakor az ethereum mostanra túlvásárolttá vált, ami azt eredményezheti, hogy a medvék fokozatosan keresik a pozíciót a piacra való visszatéréshez.

Olvastad már? A kriptotél alatt is kreatívak maradtak a bitcoinbányászok

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!