A kriptotél alatt is kreatívak maradtak a bitcoinbányászok

-

A bitcoin bányászati iparág tovább bővül, mivel a vállalatok egyre több megawattot fogyasztanak, új létesítményeket építenek, és több ezer alkalmazásspecifikus integrált áramkör (ASIC) bányászberendezést szereznek be.
Pénteken a Validus Power nevű cég nyilvánosságra hozta, hogy a kanadai Ontarióban két földgázerőművet vásárolt, amelyek kriptobányászati létesítményekké válnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ugyanezen a napon az Applied Blockchain nevű cég 15 millió dolláros hitelt kapott a növekedés és „adatközpontjainak kiépítése” finanszírozására.
Miközben a bitcoinbányászat növekedése exponenciális, a bitcoin bányászati műveletek jelentős mértékben hozzájárulnak a világ CO2-kibocsátásának megtisztításához.

Az Applied Blockchain 15 millió dolláros hitelt biztosít az adatközpontok kiépítéséhez

Bár a kriptopénzpiacokon jelentős visszaesés volt tapasztalható az elmúlt hónapokban, ez nem akadályozott meg egyes bitcoinbányászokat a terjeszkedésben.
A héten például a bitcoinbányászattal foglalkozó Genesis Digital Assets bejelentette, hogy a cég 708 megawatt (MW) energiát fogyasztott el 2022 első felében.
Miután több ezer ASIC-bányászati eszközt vásárolt kedvezményesen, a Cleanspark bitcoinbányász a hét elején bejelentette, hogy egy 86 MW fogyasztású, konnektoros üzemet állított csatarendbe.
Pénteken az Applied Blockchain bitcoin bányászati tárhelyszolgáltató vállalat bejelentette, hogy 15 millió dolláros hitelt biztosított a bővítés folytatásához.
„[Az Applied Blockchain] a hitelkeretet meglévő adósságának visszafizetésére és további likviditás biztosítására kívánja felhasználni adatközpontjai kiépítésének finanszírozásához” – jegyezte meg a vállalat a bejelentés során.
„Az új hitelkeret megduplázza a jamestowni hitelkeretünket, és további tőkét biztosít számunkra a növekedési terveink finanszírozásához és az ügyfeleink növekvő igényeinek kielégítéséhez” – magyarázta Wes Cummins, az Applied Blockchain elnök-vezérigazgatója.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A Validus Power hulladékgázt alakít bitcoinná

Míg az Applied Blockchain hitelt kapott a meglévő adósságok törlesztésére és az infrastruktúra kiépítésére, addig a Validus Power, a blokklánc energiamegoldásokkal foglalkozó cég bejelentette, hogy további adatközpontokat épít ki Kanadában.
A Validus Power jelenleg két kriptobányászati létesítmény fejlesztésén dolgozik az Ontario állambeli Kapuskasingben és North Bayben, és tervei között szerepel adatközpont építése az észak-ontariói Iroquois Fallsban.
A vállalat 2022 áprilisában vásárolta meg a Northland Power földgázerőműveit.
A Validus szerint az Iroquois Falls-i erőmű 120 MW-os, földgáztüzelésű erőközpont. A kingstoni telephely szintén földgáztüzelésű erőközpont, 110 MW teljesítménnyel.
A Validus tavaly októberben jelentette be a North Bay Power Plant erőművének megvásárlását, valamint partnerséget kötött a Hut 8 Mining Corporationnel. Mint manapság számtalan bitcoin-bányász cég, a Validus Power is kriptóvá alakítja a pazarolt gázt.
Június 3-án a vállalat a „Mad Maxx Mobile Power Fleet”-ről írt, amely „hulladékgázt alakít át bitcoinná saját tiszta energia technológiával”.
A Validus csatlakozik a Crusoe Energy, a Greenidge Generation, az Upstream Data, a Vespene Energy, az EZ Blockchain és számos más, a pazarolt gázt bitcoinná alakító vállalathoz.
A bitcoinbányászat 2022-es bővülése nem csak növekedést hoz, de a bitcoinbányászati műveletek mögött álló technológiák a környezetet is segítik.
A Validus tavaly júniusban közzétett blogbejegyzése szerint:

„A Validus Power a saját és bevált technológia alkalmazásával képes arra, hogy az olajfinomítási folyamat során keletkező nemkívánatos és használhatatlan hulladékgázból energiát alakítson át méretarányosan.”

Olvastad már? 1,1 milliárd dollár veszteséget termelt a Coinbase

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!