Nem biztos, hogy az Ethereum olyan jól teljesít majd az Egyesítés miatt

-

Nemcsak az ETH árfolyamát figyelik az elemzők, ahogyan az Egyesítés kézzelfogható közelségbe kerül.
A szeptemberi átállás a proof os stake szavazási módszerre már évek óta várat magára.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kereskedők úgy vélik, több kriptó is van, amely viszont jobban fog teljesíteni ennek köszönhetően, mint maga az ETH.
Az Ethereum, mint vezető okosszerződés-platform, a napokban hajtotta végre a végső próbát az egyik teszthálózatán.
A Goerli esetében zökkenőmentes volt az átállás, így a fejlesztők szerint semmi akadálya a szeptemberi frissítésnek a főláncon. Az ETH árfolyama jól reagált, és megközelítette a 2000 dolláros szintet.
Több más kriptó is van viszonyt, amely ennél is jobban teljesíthet, vagy már az előző hónapok során is nagyobb erősödést produkált.
ETH/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

A kérdés az, hogy ezek a tokenek tényleg folytathatják az emelkedést az Egyesítés után is?

Lido DAO (LDO)

Az Egyesítés során a munkát végző bányászok helyett a blokkokat a validátorok fogják generálni, akik a vagyonuk arányában kapják meg a jogot ehhez, és így a blokkjutalmat is.
Ehhez le kell kötniük meghatározott mennyiségű ethert, 32-t. Ez nagy összeg, és ezért megjelentek a közvetítők, akik a kisebb tulajdonosoktól összegyűjtik a letéteket, hogy meglegyen a 32 ETH, és így indítanak csomópontot, ezért pedig díjat szednek a tulajdonosoktól. Az egyik ilyen a Lido DAO.
A lekötött ETH mennyiségét tekintve ők a legnagyobb staking közösség. 4,15 ETH-t utaltak be az ETH2.0 szerződésébe. Ezzel megelőzik a Coinbase letétjét is, amely 1,55 millió ethert kezel a felhasználói nevében.

ETH 2.0 teljes érték a szolgáltató által. Forrás: Glassnode

A sikeres Egyesítés növelheti az LDO tokenek iránti igényt, hiszen növekszik a Lido szolgáltatásaira is az igény.
LDO/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

A tokenek július közepe óta már 200%-ot emelkedtek, mióta bejelentették a szeptemberi frissítés időpontját. Így az LDO jobban profitálhat az Egyesítésből, mint maga az ETH.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ethereum Classic (ETC)

Az elmúlt hetekben az eredeti Ethereum is nagyobb figyelmet kapott, hiszen a bányászok ezen a hálózaton folytathatják tovább a munkát, miután a proof of stake távozásra kényszeríti őket az Ethereumról.
Az ETC egy 2016-os hard fork során jött létre, amikor Vitalik Buterin a fejlesztőkkel átírta a blokkláncot, és új láncot neveztek ki Ethereumnak.
Az ETC gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint az Ethereum, és ugyanazzal az infrastruktúrával bányázható. A token szintén 200%-ot erősödött az elmúlt időszakban, és az elemzők szerint a növekvő trend a közeljövőben sem valószínű, hogy megtörik.

ETC/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

Optimism (OP)

Az Ethereum egyik roll-up szolgáltatása is jól reagált, hogy a tervek szerint az ilyen funkcióknak kiemelt szerep juthat a jövőben.
A roll-up azt jelenti, hogy a tranzakciókat kötegelik, csoportosítják, és egyfajta összegzésként foglalják blokkba a főhálózaton, meghatározott időközönként, nem pedig egyedileg, külön-külön hitelesítik azokat.

OP/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

A projekt saját tokenje, az OP 250%-ot emelkedett az Egyesítés szeptemberi dátumának a bejelentése óta, és sokan úgy vélik, a jövőbeni felhasználás miatt tovább is erősödhet még.

Olvastad már? Alacsony inflációs számoknak köszönhető a kriptopiaci menetelés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Egyre több NFT-t mintelnek – de a tranzakciós díjak is növekednek

A Bitcoin-felhasználók az Ethereum NFT-ihez hasonlóan a láncon helyezik el az eszközöket, de a megnövekedett aktivitásnak ára van. Az Ordinals, egy ellentmondásos új projekt, amely lehetővé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!