Alacsony inflációs számoknak köszönhető a kriptopiaci menetelés

-

Az Egyesült Államokban a fogyasztói árindex júliusban csökkenést mutatott, 8,5%-on határozták meg.
Ez sokakat meglepett, köztük az elnököt is, aki büszkén jelentette be, hogy ezek szerint a júliusi infláció nulla százalék. „Nulla százalék.”
Az elképzelések szerint az inflációnak magasnak kell lennie, mivel az árak is emelkednek, és háború van Ukrajnában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptopiac jól reagált

A bitcoin és az altok árfolyama nagyot esett 2022 eddigi hónapjaiban, főleg a geopolitikai aggodalmak és a makrogazdasági mutatók miatt, de most úgy látszik, változás közeledhet.
A hét elején még kisebb esést mutattak a kriptopénzek, az inflációs számok publikálásával azonban feléledt a piac, és emelkedni kezdett.
A BTC elérte a 24 ezer dollárt, az ETH pedig az 1900 dolláros szintet.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A számokra reagálva Biden elnök kifejezte, hogy a jelenlegi kormányzati intézkedések működnek, tényleg csökken az infláció, így a Kongresszussal mindenképpen meg akarják szavaztatni az „Inflációcsökkenő Törvénycsomag” elnevezésű intézkedéscsomagot, amely állami pénznyomtatást tenne lehetővé, amely aztán növeli majd az inflációt.
2022 első két negyedévében az USA GDP-je csökkent, ez recessziót, gazdasági válságot jelentene, de a kormányzat ennek elkerülésére átírta a recesszió definícióját, így az országban már nincs válság.
Az energiaárak júliusban 4,6%-kal csökkentek, de még mindig 33%-kal vannak a tavalyi szint fölött. Az üzemanyag ára 7,7%-kal mérséklődött a havi nézeten, de a tavalyihoz viszonyítva 44%-kal kerül többe.
Az élelmiszerárak tovább növekednek, havi szinten 1,1%-kal, éves összehasonlításban pedig 10,9%-os növekedés tapasztalható, ez 1979 óta a legmagasabb érték.
A kapott adatok összességében vegyes reakciókat váltottak ki azok között, akik figyelik a pénzügyi trendeket.
Az alapkamatok szintje sem emelkedik eléggé, hogy támogassa a dollár erejét, így ahogyan a New York Times beszámolt róla, az USD több, mint 1%-ot vesztett az értékéből a többi nagy valutához képest.

Olvastad már? Az Ethereum merge-je közelebb lehet, mint gondolnánk

Forrás: beincrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!