Az Ethereum merge-je közelebb lehet, mint gondolnánk

-

Az Ethereum régóta várt frissítése – az úgynevezett „összeolvadás” – a vártnál hamarabb, szeptember 15-én vagy 16-án történhet meg a blokkláncközösség egyik prominens tagja szerint.
A frissítés, amely befejezi az Ethereumnak a proof-of-stake konszenzusmechanizmusra való áttérését, eredetileg szeptember 19-re vagy annak környékére volt tervezve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De Anthony Sassano, egy független „Ethereum-oktató”, aki társalapítója az Ethereum-kutató EthHub weboldalnak, csütörtökön a Twitteren közölte: „Az Ethereum mainnet összeolvadását ideiglenesen szeptember 15/16. körüli időpontra tervezték”.
Hozzátette, hogy a hír az Ethereum magfejlesztőivel folytatott mai telefonbeszélgetésből származik. „Az egyesülés közeleg” – írta.
Az Ethereum frissítésének befejezéséig még két lépés van hátra: az úgynevezett „Bellatrix” és „Paris” frissítések. A hívás során a fejlesztők elmondták, hogy a „Bellatrix” szeptember 6-án fog megtörténni.
A frissítés utolsó, „Paris” néven ismert része akkor fog megtörténni, amikor az Ethereum hashrátája (a hálózat számítási teljesítményének mérőszáma) elér egy bizonyos szintet. Ez jelenleg szeptember 15-én várható.
Ez azonban az elkövetkező napokban és hetekben változhat, mivel a hálózati hashráta nem állandó, és idővel nőhet vagy csökkenhet.
Az Ethereum ETH 2.0-ra való frissítése azt jelenti, hogy ahelyett, hogy proof-of-work blokklánc lenne, az Ethereum proof-of-stake lesz.

Ezáltal megszűnik a bányászok szükségessége. Helyüket a validátorok veszik át, és a hálózat biztonságát a hálózat natív kriptójának, az ETH-nak a zárolásával tartják majd fenn.
Ez a régóta várt és emlegetett változás várhatóan gyorsabbá, skálázhatóbbá és sokkal energiahatékonyabbá teszi a világ vezető okosszerződéses blokkláncát. A júliusban Franciaországban megrendezett Ethereum közösségi konferencián Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója azt mondta, hogy a hálózat következő frissítései „nagyszerűek lesznek a decentralizáció szempontjából”.
A változásnak várhatóan deflációs hatása is lesz az ETH-ra, mivel a stake-elés lehetősége valószínűleg lassítani fogja az ETH kínálatának növekedési ütemét. És ha a kínálat növekedése lelassul, miközben a kereslet nő, az előnyös lehet az Ethereum-befektetők számára. Nem meglepő tehát, hogy a frissítés közeledtével az ETH árfolyama pumpolt: az eszközzel a cikk írásakor 1892,37 dolláron kereskedtek, ami 16,7%-os emelkedést jelent az elmúlt héten.
Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!