Frontend-hiba okozta a Curve Finance 570 ezer dolláros támadását

-

A Curve Finance további válaszokat talált a héten történt 570 ezer dolláros frontend támadásra.
Egy nemrégiben az iwantmyname doménregisztrátor céggel, a decentralizált tőzsde doméngazdájával készített jelentés szerint a keddi hackelés „DNS cache mérgezés, nem pedig nameserver kompromittálás” eredménye volt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Augusztus 9-én a Curve értesítette a felhasználókat, hogy frontendtámadás érte, ahol a curve.fi nevű nameserver kompromittálódott. Ennek következtében 570.000 dollárnyi Ethereumot (ETH) loptak el a felhasználóktól.
Jelentették, hogy a platformot a hostolt doménnév-szolgáltatás infrastruktúrájának kompromittálása révén vették célba. A hackerek klónozták a szerver feljegyzéseit, hogy így utánozzák le az eredeti szervert. Ez az eljárás DNS cache poisoning néven ismert.
Ez a támadás a felhasználókat egy, a támadó által kiválasztott oldalra irányítja át, és az embereket megtévesztve azt hiteti el, hogy ez az eredeti domain, és a szokásos módon használják az oldalt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A támadási módszer felvázolásán túl a Curve azt is elmondta, hogy „a történtek erősen azt sugallják, hogy DNS helyett kezdjünk el áttérni az ENS-re”, utalva a DNS kriptomegfelelőjére, az úgynevezett Ethereum Name Service-re.
Az ENS-re való áttérés, ahogy Curve javasolta, állítólag megakadályozza az ilyen frontendhackeléseket a jövőben.
A Curve Finance még nem válaszolt a Decrypt megkeresésére az ügyben.

Mi az Ethereum Name Service?

Az Etheruem Name Service vagy ENS az utóbbi időben vált népszerűvé, köszönhetően annak, hogy képes a kriptocímek hosszú betű- és számsorát ember által olvasható címekké alakítani.
A nehézkes kriptocímek helyett az ENS használatával olyan címekre válhatunk, mint a „satoshi.eth”. Ez az „.eth” utótag tehát hasonlóan néz ki, mint a DNS-natív „.com”.
De amennyiben a szolgáltatás az Ethereum blokkláncon létezik, sokkal biztonságosabb és potenciálisan ellenállóbb az olyan támadásokkal szemben, mint amilyeneket a Curve kedden elszenvedett.
Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!