Frontend-hiba okozta a Curve Finance 570 ezer dolláros támadását

-

A Curve Finance további válaszokat talált a héten történt 570 ezer dolláros frontend támadásra.
Egy nemrégiben az iwantmyname doménregisztrátor céggel, a decentralizált tőzsde doméngazdájával készített jelentés szerint a keddi hackelés „DNS cache mérgezés, nem pedig nameserver kompromittálás” eredménye volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Augusztus 9-én a Curve értesítette a felhasználókat, hogy frontendtámadás érte, ahol a curve.fi nevű nameserver kompromittálódott. Ennek következtében 570.000 dollárnyi Ethereumot (ETH) loptak el a felhasználóktól.
Jelentették, hogy a platformot a hostolt doménnév-szolgáltatás infrastruktúrájának kompromittálása révén vették célba. A hackerek klónozták a szerver feljegyzéseit, hogy így utánozzák le az eredeti szervert. Ez az eljárás DNS cache poisoning néven ismert.
Ez a támadás a felhasználókat egy, a támadó által kiválasztott oldalra irányítja át, és az embereket megtévesztve azt hiteti el, hogy ez az eredeti domain, és a szokásos módon használják az oldalt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A támadási módszer felvázolásán túl a Curve azt is elmondta, hogy „a történtek erősen azt sugallják, hogy DNS helyett kezdjünk el áttérni az ENS-re”, utalva a DNS kriptomegfelelőjére, az úgynevezett Ethereum Name Service-re.
Az ENS-re való áttérés, ahogy Curve javasolta, állítólag megakadályozza az ilyen frontendhackeléseket a jövőben.
A Curve Finance még nem válaszolt a Decrypt megkeresésére az ügyben.

Mi az Ethereum Name Service?

Az Etheruem Name Service vagy ENS az utóbbi időben vált népszerűvé, köszönhetően annak, hogy képes a kriptocímek hosszú betű- és számsorát ember által olvasható címekké alakítani.
A nehézkes kriptocímek helyett az ENS használatával olyan címekre válhatunk, mint a „satoshi.eth”. Ez az „.eth” utótag tehát hasonlóan néz ki, mint a DNS-natív „.com”.
De amennyiben a szolgáltatás az Ethereum blokkláncon létezik, sokkal biztonságosabb és potenciálisan ellenállóbb az olyan támadásokkal szemben, mint amilyeneket a Curve kedden elszenvedett.
Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!