1,1 milliárd dollár veszteséget termelt a Coinbase

-

A kriptopiaci lejtőn a legnagyobbnak, legismertebbnek számító Coinbase is lefelé indult, az idei második negyedéves beszámolójukból kiderül, hogy 2022 második negyedévében 1,1 milliárd dolláros veszteség jött össze nekik.
A Nasdaq-on történt tavaly áprilisi listázás óta ez a legnagyobb negyedéves veszteség, amelyet a Coinbase elszenvedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez ráadásul egybeesik a kereskedési volumen és a tranzakciókból származó bevételek csökkenésével.
Ezek a számok a részvényeseknek küldött legutóbbi beszámolóban lettek nyilvánosságra hozva, és nem meglep módon jelentősen elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

„A mostani zuhanás gyors és durva, mi pedig azt tapasztaljuk, hogy az ügyfelek viselkedése is ezt a mintázatot tükrözi vissza. Az idei második negyedév kifejezetten keménynek számít, a kereskedési volumen 30%-kal esett vissza, a tranzakciós bevételek pedig 35%-os csökkenést mutatnak. Mindkét faktort befolyásolja a befektetők és a piac aktivitása, és hatással van rá a makrogazdasági helyzet is.”

A bevételek csökkenése ellenére a Morningstar elemzője, Michael Miller úgy fogalmazott, a Coinbase platformjáról ennek ellenére sem vándorolnak el a felhasználók, viszont lényegesen passzívabbak, kisebb aktivitást mutatnak a kriptobefektetések területén.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A tőzsde 802 millió dolláros bevételre tett szert a tranzakciókból, ez 45%-kal alacsonyabb az előző negyedéves összegnél.
A cég 1,1 milliárdos vesztesége főleg abból származik, hogy a mérlegében tartott kriptoeszközök árfolyama jelentős mértékben esett a második negyedévben.
A Coinbase természetesen biztosított mindenkit, hogy a pénzügyi helyzet ellenére is folytatják a munkát, és alkalmazkodnak a piaci körülményekhez.
Ennek jegyében az alkalmazottaik 18%-át is elbocsátották júniusban, és lényegesen visszafogottabb hozzáállást vettek fel a termékfejlesztés területén.
Miller viszont úgy fogalmazott, hogy az ilyen költségcsökkentő intézkedések sem biztos, hogy ismét nyereségessé tudják változtatni a céget, a jelenlegi bevételi számok mellett.
A Coinbase saját elemzői úgy vélik, a piaci lassulás a harmadik negyedévben is megmaradhat.
A vállalat a forgalom további csökkenésére számít, és arra, hogy a tranzakciós bevételek mértéke is tovább zsugorodik. Ennek ellenére a cég többi szolgáltatásának köszönhetően a jövedelmezőség akár növekedhet is.
A negyedéves jelents nyilvánosságra kerülése után a cég részvényei 10,555-ot estek, és jelenleg a 87 dollár környéki árfolyamon kereskednek velük.

Olvastad már? Frontend-hiba okozta a Curve Finance 570 ezer dolláros támadását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!