Ausztráliába nem örülnek, hogy túl sokan kezdtek kriptózni

-

Az ausztrál pénzügyi felügyeleti hatóság szerint aggodalomra ad okot, hogy a COVID-19 járvány idején megnőtt a kripto befektetések száma, különösen a fiatal és új befektetők körében.
Joe Longo, a hatóság vezetője elmondta, hogy a járvány idején rengetegen fektettek be „szabályozatlan, volatilis” kriptoeszközökbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Longo egy augusztus 11-i sajtóközleményben tette a megjegyzéseket a 2021 novemberében végzett kutatásáról, amely a COVID-19 világjárvány kitörését követő befektetési magatartást vizsgálta.

„Aggódunk a megkérdezettek azon száma miatt, akik arról számoltak be, hogy szabályozatlan, volatilis kripto-eszközökbe fektettek be.”

A felmérés szerint a kriptó a második leggyakoribb befektetési termék, a megkérdezettek 44%-a számolt be arról, hogy rendelkezik ilyennel.
E befektetők 25%-a jelezte, hogy a kriptoeszközök voltak az egyetlen befektetési osztály, amellyel rendelkeznek. Longo szerint a kutatás rávilágít a kripto-eszközök vonzerejére a piac számára, de a befektetők nem biztos, hogy tudják, milyen kockázatokat vállalnak.

„A felmérés szerint a kriptovaluta-tulajdonosoknak csak 20%-a tartotta kockázatosnak a befektetési megközelítését, ami aggodalomra ad okot, hogy a befektetők nem értik ennek az eszközosztálynak a kockázatait.”

Hozzátette, hogy figyelembe véve, hogy a befektetők számára korlátozott védelem áll rendelkezésre, a lakossági befektetők körében tapasztalható értetlenség erős érveket vet fel a kriptovaluták szabályozása mellett a befektetők jobb védelme érdekében.
Andrew Bragg ellenzéki szenátor egyetértett Longóval abban, hogy több szabályozásra van szükség, és a törvényhozóknak gyorsan kell cselekedniük a befektetők védelme érdekében.

„Az elnöknek igaza van abban, hogy ezt a kérdést problémaként azonosította. A szenátusi vizsgálat elnökeként átfogó reformokat javasoltam a kriptopiac szabályozására. A kormánynak lépnie kellene, méghozzá gyorsan.”

Joni Pirovich, egy ausztrál digitális eszközökkel foglalkozó ügyvéd azonban azt nyilatkozta, hogy zavaros volt, hogy a hatóság megfelelően fel van-e készülve a token kibocsátók és tokenjeik felügyeletére.
„Nem arról van szó, hogy a tokenek szabályozatlanok, inkább arról, hogy szürke zóna van azzal kapcsolatban, hogy a token kibocsátókat hatékonyan szabályozzák és felügyelik-e az olyan szabályozók, mint a Felügyelet.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Pirovich, aki a Blockchain & Digital Assets igazgatója, megjegyezte, hogy Ausztráliában a tokenek kibocsátása és kereskedelme fejtörést okoz a döntéshozók számára, mert amint a tokeneket kibocsátják, majd a nyílt piacon kereskednek velük, az a kriptotőzsdék ügyévé válik.

„A token-tőzsdék számára is van esély, hogy kidolgozzák a legjobb gyakorlatra vonatkozó szabványokat, hogy jobban tájékoztassák ügyfeleiket, és a szakpolitikai reformoknak nem szabad ezt elfojtaniuk.”

A kriptokereskedés még mindig nem teljesen szabályozott Ausztráliában, ami miatt néhány iparági csoport az év elején összeütközésbe került az állam képviselőivel.
A hatóságok felmérése 1053 olyan, legalább 18 éves ausztrál felnőttől gyűjtötte az adatait, akik 2020 márciusa és 2021 novembere között értékpapírokkal, származtatott ügyletekkel vagy kriptovalutával kereskedtek.

Olvastad már? Bitcoin Private Trustot indít a Blackrock a „jelentős érdeklődés” miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!