Fizetésképtelenné vált a félmillió ügyféllel rendelkező német kriptobank

-

A Nuri közölte, hogy 2022-ben a „jelentős makrogazdasági ellenszél és az állami és magántőkepiacok lehűlése […] tartósan megterhelte” üzleti likviditását.
A Nuri, egy 500.000 ügyféllel rendelkező német startup kriptopénzintézet augusztus 9-én fizetésképtelenséget jelentett, a lépés okaként a jelentős kriptoeladásokat, a Celsius és más kriptoalapok idei korábbi fizetésképtelenségét említette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptobank azt mondta, hogy a lépés „a legbiztonságosabb utat biztosítja” minden ügyfele számára, de azt is hangsúlyozta, hogy a fizetésképtelenség nem érinti a szolgáltatásait, az ügyfelek pénzeszközeit, befektetéseit vagy azt, hogy az ügyfelek kivehetik a platformról a vagyonukat.


Egyes ügyfelek nehézségekről számoltak be a Nuri mobilalkalmazásán keresztül történő eszközkivonással kapcsolatban, azonban a Nuri a Twitteren azt mondta, hogy ez a nagy forgalom és használat eredménye volt, és ismét hangsúlyozta, hogy „az alapok biztonságban vannak”.
Figyelemre méltó, hogy a cég maga valójában nem kezeli az ügyfelek fiat- és kriptopénzeit a Solarisbank AG-val való partnerség miatt.
A Solaris Group honlapja szerint a Nuri partnerséget kötött a bankkal és annak kripto leányvállalatával, a Solaris Digital Assets-szel a banki és kripto letéti engedélyek kiszervezése érdekében.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Ez lehetővé tette a Nuri számára, hogy a Solaris banki és kriptoeszköz infrastruktúrájának/licencelésének felhasználásával skálázza működését és szolgáltatásait.
Mivel a Solaris nem küzd likviditási problémákkal, a Nuri lényegében képes folytatni a szolgáltatásait, miközben a vállalat átszervezésen megy keresztül, ellentétben más cégekkel, amelyek ugyanilyen problémákba ütköztek.

„Hadd ismételjük meg a legfontosabb információkat az Önök számára: a Solarisbank AG-val való partnerségünknek köszönhetően a Nuri számláin lévő pénzeszközök biztonságban vannak. Az ideiglenes fizetésképtelenségi eljárás nem érinti a nálunk elhelyezett betéteiket, kriptopénz alapjaikat és a Nuri Pot befektetéseiket.”

„Garantált hozzáférésed van, és bármikor szabadon befizethetsz és kivehetsz minden pénzt. Egyelőre semmi sem változik, a Nuri alkalmazás, a termék és a szolgáltatások továbbra is működni fognak” – tette hozzá a Nuri.
A Nuri kijelentette, hogy 2022-ben „tartósan megterhelő” üzleti likviditását a „jelentős makrogazdasági ellenszél és az állami és magántőkepiacok lehűlése”, például a globális világjárvány és az ukrajnai orosz invázió okozta.
„Emellett az év elején a kriptopiacokon bekövetkezett különböző negatív fejlemények, köztük a jelentős kriptopénzeladások, a Luna/Terra protokoll összeomlása, a Celsius és más jelentős kriptopénz alapok fizetésképtelensége kriptomedvepiacot eredményezett” – írta a Nuri.
A berlini székhelyű Nuri, korábbi nevén Bitwala, 2015-ben alakult, és kriptotakarékszámlákat, „Nuri Pots” néven portfólióbefektetési kosarakat és kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál, amelyek után 1%-os kereskedési díjat számít fel.
„Meggyőződésünk, hogy az ideiglenes fizetésképtelenségi eljárás a legjobb alapot kínálja a vállalat jelenlegi helyzetében egy életképes hosszú távú szerkezetátalakítási koncepció kidolgozásához” – tette hozzá a cég.
A Nuri ezzel csatlakozik ahhoz a számos kriptocéghez, amelyek a 2022-es medvepiac során likviditási problémákba ütköztek, a legjelentősebb nevek a Voyager Digital, a Celsius és a Three Arrows Capital.

Olvastad már? Cuban: a Dogecoin potenciálisan hasznosabb lesz, mint a Cardano

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!