Bajban a Tornado Cash mixerszolgáltatása

-

Két csomópont-szolgáltató, amelyeken az Ethereum forgalmának a nagy része keresztülhalad, cenzúrázni kezdte a Tornado Cash mixer-szolgáltatását használó címeket.
Az Infura és az Alchemy az USA által szankcionált szolgáltatót elérhetetlenné tette a rendszerükön keresztül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy Twitter felhasználó írt erről először, hogy az úgynevezett RPC-hívásokat már nem engedi át az Infura és az Alchemy.
Ennek segítségével léphetnek kapcsolatba a felhasználók a decentralizált applikációkkal, mivel az Ethereum esetén szinte lehetetlen a saját csomópont futtatása az átlagemberek számára. Az Infura és az Alchemy ráadásul a legnépszerűbbek közé tartoznak.
A tiltás hatására azok a felhasználók, akik a két szolgáltató csomópontjait használják, nem képesek elérni a Tornado Cash mixert, legalábbis nem a hagyományos webes felületen keresztül.
Egyes felhasználók szerint a parancs-soros futtatás segítségével még mindig használható a mixer, de ez a funkció kívül esik az átlagfelhasználó lehetőségein.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A sajtóban egyelőre még semmi hivatalosat nem osztott meg sem az Infura, sem az Alchemy, de szinte biztosra vehető, hogy a lépés a Tornado nemrégiben tapasztalt problémáira vezethető vissza.
Az Egyesült Államok a közelmúltban szankcionálta a mixert, feketelistára téve annak több tárcacímét. Azóta a szolgáltatás weblapja, email-fiókja, és a Github fiókjai is letiltásra kerültek.
A kérdéses tárcákban lévő USDC tokeneket a Circle, azok kibocsátója befagyasztotta.
Az Infura egy ideje már cenzúrázza a hálózatot, iráni és venezuelai felhasználók többször is panaszkodtak rá, hogy nem tudják használni a Metamaskot.
A Metamask tárcájának az alapértelmezett csomóponti szolgáltatója az Infura, azon keresztül csatlakozik az Ethereum hálózatához.

Olvastad már? A Merge közeledtével egyre nagyobb az Ethereumba történő beáramlás

Forrás: theblock.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!