Bajban a Tornado Cash mixerszolgáltatása

-

Két csomópont-szolgáltató, amelyeken az Ethereum forgalmának a nagy része keresztülhalad, cenzúrázni kezdte a Tornado Cash mixer-szolgáltatását használó címeket.
Az Infura és az Alchemy az USA által szankcionált szolgáltatót elérhetetlenné tette a rendszerükön keresztül.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy Twitter felhasználó írt erről először, hogy az úgynevezett RPC-hívásokat már nem engedi át az Infura és az Alchemy.
Ennek segítségével léphetnek kapcsolatba a felhasználók a decentralizált applikációkkal, mivel az Ethereum esetén szinte lehetetlen a saját csomópont futtatása az átlagemberek számára. Az Infura és az Alchemy ráadásul a legnépszerűbbek közé tartoznak.
A tiltás hatására azok a felhasználók, akik a két szolgáltató csomópontjait használják, nem képesek elérni a Tornado Cash mixert, legalábbis nem a hagyományos webes felületen keresztül.
Egyes felhasználók szerint a parancs-soros futtatás segítségével még mindig használható a mixer, de ez a funkció kívül esik az átlagfelhasználó lehetőségein.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A sajtóban egyelőre még semmi hivatalosat nem osztott meg sem az Infura, sem az Alchemy, de szinte biztosra vehető, hogy a lépés a Tornado nemrégiben tapasztalt problémáira vezethető vissza.
Az Egyesült Államok a közelmúltban szankcionálta a mixert, feketelistára téve annak több tárcacímét. Azóta a szolgáltatás weblapja, email-fiókja, és a Github fiókjai is letiltásra kerültek.
A kérdéses tárcákban lévő USDC tokeneket a Circle, azok kibocsátója befagyasztotta.
Az Infura egy ideje már cenzúrázza a hálózatot, iráni és venezuelai felhasználók többször is panaszkodtak rá, hogy nem tudják használni a Metamaskot.
A Metamask tárcájának az alapértelmezett csomóponti szolgáltatója az Infura, azon keresztül csatlakozik az Ethereum hálózatához.

Olvastad már? A Merge közeledtével egyre nagyobb az Ethereumba történő beáramlás

Forrás: theblock.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!