A Merge közeledtével egyre nagyobb az Ethereumba történő beáramlás

-

A CoinShares jelentése szerint a „nagyobb egyértelműség” a Merge körül az intézményi beáramlást az Ethereum-termékekbe hajtotta.
Az intézményi befektetők özönlenek az etheralapú digitáliseszköz-alapokba, amelyek a CoinShares legfrissebb jelentése szerint már hét egymást követő héten pozitív beáramlást könyvelhettek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az említett beáramlások a múlt héten 16,3 millió dollárt értek el, ami az elmúlt hét hét során összesen 159 millió dolláros beáramlást jelent.
James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője augusztus 8-án azt mondta, hogy az Ethereum-fókuszú termékek iránti piaci hangulat emelkedése nagyrészt a közelgő, szeptember 19-re kitűzött egyesüléssel kapcsolatos „nagyobb egyértelműségnek” köszönhető. Butterfill kijelentette:

„Úgy véljük, hogy a befektetői hangulatban bekövetkezett fordulat a Merge időzítésével kapcsolatos nagyobb egyértelműségnek köszönhető, amikor az Ethereum a proof-of-workről proof-of-stake-re vált.”

A The Merge során az Ethereum Mainnet egyesül az Ethereum 2.0 Beacon Chainnel, ami befejezi az átmenetet a proof-of-workről (POW) a proof-of-stake (POS) konszenzusmechanizmusra.
A POS konszenzusmechanizmus várhatóan biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és környezetbarátibbá teszi az Ethereumot.
A Goerli és a Prater tesztnet egyesülése szintén ezen a héten várható, ami az utolsó tervezett főpróba lesz a kevesebb mint hat hét múlva esedékes mainnetegyesülés előtt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A kereskedők már készülnek

A Glassnode blokkláncelemző cég azt sugallta, hogy a várva várt egyesülés miatt a kriptokereskedők felkészülnek arra, hogy „megvegyék a pletykát, és eladják a hírt”.

„A származtatott kereskedők irányítottan egyértelmű fogadásokat kötnek az Ethereumra, kifejezetten a szeptember 19-re tervezett közelgő Merge-hez kapcsolódóan.”

Egy augusztus 8-i „Fogadás az egyesülésre” című hírlevélben az elemzőcég megjegyezte, hogy az egyesülés után az ETH-opciók, és a határidős piac „backwardation” helyzetben van – ez egy olyan helyzet, amelyben egy eszköz jelenlegi ára magasabb, mint a határidős piacon kereskedett árak.
„Mind a határidős, mind az opciós piacok szeptember után backwardationben vannak, ami arra utal, hogy a kereskedők arra számítanak, hogy a fúzió egy »vedd a pletykát, add el a hírt« stílusú esemény lesz, és ennek megfelelően pozicionáltak” – mondta a cég.
Az azonban még nem dőlt el, hogy a Merge végül hogyan befolyásolja majd az Ethereum árfolyamát.
Egy nemrégiben adott interjúban az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin optimista maradt az ETH hosszú távú kilátásaival kapcsolatban, mondván, hogy a narratíva valószínűleg pozitív marad az összeolvadás után – mint olyan szempont, amelyet még nem áraztak be.

„Amint az egyesülés ténylegesen megtörténik, akkor arra számítok, hogy a morál nagyon fel fog emelkedni. Alapvetően arra számítok, hogy a fúzió nem lesz beárazva, amit nem is csak piaci szempontból értek, hanem még pszichológiai és narratív szempontból is. Narratív értelemben szerintem nem lesz beárazva, amíg meg nem történik.”

Az Ethereum ára a cikk írásakor 1776 dolláron áll, ami 8,6%-os emelkedés az elmúlt hét napban a CoinGecko adatai szerint.

Olvastad már? Majdnem átverte egy csaló az Aurora Labs vezérigazgatóját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!