A Merge közeledtével egyre nagyobb az Ethereumba történő beáramlás

-

A CoinShares jelentése szerint a „nagyobb egyértelműség” a Merge körül az intézményi beáramlást az Ethereum-termékekbe hajtotta.
Az intézményi befektetők özönlenek az etheralapú digitáliseszköz-alapokba, amelyek a CoinShares legfrissebb jelentése szerint már hét egymást követő héten pozitív beáramlást könyvelhettek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az említett beáramlások a múlt héten 16,3 millió dollárt értek el, ami az elmúlt hét hét során összesen 159 millió dolláros beáramlást jelent.
James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője augusztus 8-án azt mondta, hogy az Ethereum-fókuszú termékek iránti piaci hangulat emelkedése nagyrészt a közelgő, szeptember 19-re kitűzött egyesüléssel kapcsolatos „nagyobb egyértelműségnek” köszönhető. Butterfill kijelentette:

„Úgy véljük, hogy a befektetői hangulatban bekövetkezett fordulat a Merge időzítésével kapcsolatos nagyobb egyértelműségnek köszönhető, amikor az Ethereum a proof-of-workről proof-of-stake-re vált.”

A The Merge során az Ethereum Mainnet egyesül az Ethereum 2.0 Beacon Chainnel, ami befejezi az átmenetet a proof-of-workről (POW) a proof-of-stake (POS) konszenzusmechanizmusra.
A POS konszenzusmechanizmus várhatóan biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és környezetbarátibbá teszi az Ethereumot.
A Goerli és a Prater tesztnet egyesülése szintén ezen a héten várható, ami az utolsó tervezett főpróba lesz a kevesebb mint hat hét múlva esedékes mainnetegyesülés előtt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A kereskedők már készülnek

A Glassnode blokkláncelemző cég azt sugallta, hogy a várva várt egyesülés miatt a kriptokereskedők felkészülnek arra, hogy „megvegyék a pletykát, és eladják a hírt”.

„A származtatott kereskedők irányítottan egyértelmű fogadásokat kötnek az Ethereumra, kifejezetten a szeptember 19-re tervezett közelgő Merge-hez kapcsolódóan.”

Egy augusztus 8-i „Fogadás az egyesülésre” című hírlevélben az elemzőcég megjegyezte, hogy az egyesülés után az ETH-opciók, és a határidős piac „backwardation” helyzetben van – ez egy olyan helyzet, amelyben egy eszköz jelenlegi ára magasabb, mint a határidős piacon kereskedett árak.
„Mind a határidős, mind az opciós piacok szeptember után backwardationben vannak, ami arra utal, hogy a kereskedők arra számítanak, hogy a fúzió egy »vedd a pletykát, add el a hírt« stílusú esemény lesz, és ennek megfelelően pozicionáltak” – mondta a cég.
Az azonban még nem dőlt el, hogy a Merge végül hogyan befolyásolja majd az Ethereum árfolyamát.
Egy nemrégiben adott interjúban az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin optimista maradt az ETH hosszú távú kilátásaival kapcsolatban, mondván, hogy a narratíva valószínűleg pozitív marad az összeolvadás után – mint olyan szempont, amelyet még nem áraztak be.

„Amint az egyesülés ténylegesen megtörténik, akkor arra számítok, hogy a morál nagyon fel fog emelkedni. Alapvetően arra számítok, hogy a fúzió nem lesz beárazva, amit nem is csak piaci szempontból értek, hanem még pszichológiai és narratív szempontból is. Narratív értelemben szerintem nem lesz beárazva, amíg meg nem történik.”

Az Ethereum ára a cikk írásakor 1776 dolláron áll, ami 8,6%-os emelkedés az elmúlt hét napban a CoinGecko adatai szerint.

Olvastad már? Majdnem átverte egy csaló az Aurora Labs vezérigazgatóját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!