Majdnem átverte egy csaló az Aurora Labs vezérigazgatóját

-

Egy éles szemű escrow ügynök és egy képernyőfotó mentette meg Matt Hendersont, az Aurora Labs termékvezetőjét attól, hogy tokenjei csalók kezébe kerüljenek.
Az Aurora Labs termékvezetője, Matt Henderson szerint egy kifinomult, tőzsdén kívüli (OTC) tranzakciós átverésről van szó, amelynek ő is majdnem áldozata lett, és majdnem elvesztette nehezen megkeresett kriptopénzének egy részét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Henderson augusztus 5-én részletesen beszámolt Twitter-követőinek az „Olai” nevű csalóval való személyes összeütközéséről.
Az átverés során az áldozatot azzal hitegetik, hogy a fizetést megkapta egy OTC kriptotranzakcióért, pedig valójában nem.

Hogyan működik

Henderson elmondta, hogy a kriptoátverés akkor kezdődött, amikor Olai kapcsolatba lépett vele a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül, és érdeklődött az AURORA tokenek USC Coin (USDC) általi megvásárlásáról.
A páros megállapodott abban, hogy a tranzakciót escrow-n keresztül bonyolítják le, ami egy olyan gyakori stratégia, amely során egy megbízható, semleges harmadik fél tartja az eszközöket a tranzakció mindkét oldalán, és a fizetési feltételek teljesülése esetén kiadja azokat a másik félnek.
Ebben az esetben Henderson az Aurora Labs biztonsági vezetőjét, Frank Braunt választotta a letéti ügynök szerepére, akit kezdetben  „Steve”-ként emlegetett a Twitteren.


Henderson azonban valami gyanúsat szimatolt, amikor a letéti partner megosztott egy képernyőképet, amelyen állítólag zöld utat adott a teljes mennyiségű AURORA token felszabadítására a vevőnek.
Henderson szerint a csalók lemásolták a Discord-profilját, és utasították Braunt, hogy adja ki az AURORA token egyenlegét a csalóknak.
A Discord blokkoló funkciója gondoskodott arról, hogy Henderson ne tudjon arról, hogy a profilját klónozták, és a csalók személyesítik meg őt.


Miután sikeresen kijátszotta a csalást, Henderson később fényt derített a rendszer működésére, és figyelmeztetett mindenkit, aki tőzsdén kívüli eszközökkel kereskedik kriptókkal, hogy legyen rendkívül óvatos, és ne essen áldozatul a kifinomult rendszernek.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Azt is megosztotta, hogy az „Olai” nevű csaló még mindig aktív lehet a közösségben, mivel Scott Yeager Twitter-felhasználó szerint egy hasonló nevet és taktikát használó személyt szúrtak ki a Telegramon.

„Milyen kíváncsi… Nemrég megkeresett egy Olai Olsen a Telegramon, aki megpróbált egy tőzsdén kívüli üzletet kezdeményezni és USDC-t ajánlott. Ugyanaz a személy?”

Az év elején az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága megállapította, hogy 2021-ben a kriptóval kapcsolatos csalások közel fele a közösségimédia-platformokról származik.
Egy júniusi jelentésében az FTC arról számolt be, hogy az év során akár 1 milliárd dollárnyi kriptót lophattak el a csalók, ami több mint ötszörös növekedés 2020-hoz képest.

Olvastad már? Ismét tilos a kriptobányászat Koszovóban, nőnek az energiaárak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!