Ismét tilos a kriptobányászat Koszovóban, nőnek az energiaárak

-

A koszovói kormány olyan intézkedéseket fogadott el, amelyek célja az energiaellátás fenntartása a következő hónapokban. Ezek között szerepel a a kriptopénzbányászat betiltása is.
A lépés az importárak erőteljes emelkedése közepette történt, és a korlátozások akár hat hónapig is meghosszabbíthatók.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A koszovói hatóságok újra bevezetik a kriptopénzbányászat tilalmát

A koszovói végrehajtó hatalom jóváhagyott bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy a következő hetekben és hónapokban elegendő energiaellátást biztosítson az otthonok és a vállalkozások számára.
A Tass hírügynökség jelentése szerint az erről szóló rendeletet a héten tette közzé a pristinai kormány.
A miniszteri kabinet által elfogadott intézkedések között szerepel a háztartások fűtési szükségletei kielégítésének segítése, az országos hálózatüzemeltető támogatása az áramelosztás biztonságának garantálása érdekében, valamint a fogyasztás csökkentésére irányuló erőfeszítések valamennyi intézmény részéről.
Az elektromos energia digitálisvaluta-készítésre való felhasználásának megtiltása is szükséges lépésként szerepel a listán. Az áraméhes ipari tevékenységet először tavaly télen állították le, amikor a Délkelet-Európában részben elismert köztársaság hiányban szenvedett.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A kormány a „szükségintézkedések” bevezetését a jelenlegi globális energetikai helyzettel, nevezetesen a meredeken emelkedő koszovói energiaimporttal és a fosszilis anyagok egyes európai országokból történő exportjának esetleges betiltásával magyarázta. Ez utóbbi további áremelkedést eredményezhet.
A koszovói hatóságok nyilatkozatukban hangsúlyozták, miszerint fő motivációjuk nem csupán a téli időszakra elegendő energiaellátás biztosítása, hanem a közérdek védelme is.
Az intézkedéseket, köztük a bányászati tilalmat is, kezdetben két hónapra rendelték el, de a miniszterek többségi szavazással legfeljebb 180 nappal meghosszabbíthatják azokat.
A kriptovaluta-bányászat tavalyi felfüggesztése mellett a kormány az illegális bányászati létesítmények üzemeltetői ellen is fellépett, és több rendőrségi razzia során hardvereket foglalt le, köztük több száz, coinbányásásra használható eszközt a földalatti kriptofarmokról.
A kemény fellépés azzal fenyegetett, hogy növeli az etnikai feszültségeket a kis országban, mivel az albán vezetésű központi kormány az északi, túlnyomórészt szerb lakosságú régiókat vette célba, ahol a fogyasztók több mint két évtizede nem hajlandók fizetni a villanyszámláikat, mivel nem ismerik el Pristina fennhatóságát.

Olvastad már? Bloomberg Intelligence: a bitcoin úgy viselkedhet, mint egy államkötvény

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!