Angliában az iparági résztvevőket is bevonnák a kriptoszabályozásba

-

A brit parlament összpárti, digitális eszközökkel foglalkozó munkacsoportja, az APPG nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan bemutatják a terveiket, amelyek alapján megvalósítanák az ország kriptoiparának a szabályozását.
Az információgyűjtési szakaszban viszont meg akarják hallgatni, hogy mi az iparág szereplőinek a véleménye az egyes területekről, amelyek a kriptopénzek és a digitális eszközök törvényi kereteinek kapcsán szóba kerülhetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csoport bevallottan elkötelezett abba az irányba, hogy a szigetországot az elképzeléseiknek megfelelően, globálisan is vonzó kriptobefektetési célponttá változtassák.
A munkacsoport úgy véli, a következő hónapok során elegendő adatot tudnak gyűjteni, főleg, mert a nyilvánosság, a lakosság is megoszthatja az információit, nézeteit.
Emellett viszont kifejezetten kíváncsiak az iparági szereplők, a kriptós cégek, szakértők, kapcsolódó hivatalok mondanivalójára.
Az előzetes időszak lezárultával az APPG a tervek szerint egy mindenre kiterjedő jelentést tud majd összeállítani, amelyben ki tudják fejteni az eredményeiket, meglátásaikat. Az összeállított anyagot a tervek szerint a Pénzügyi Bizottság is megkapja.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Izgalmas idők a kriptoiparban

Lisa Cameron, az APPG elnöke elmondta, a jövőbeni szabályok kialakításánál a már meglévő nemzetközi példákat is megfontolják, de természetesen elsődlegesen a pénzügyi bűnözés csökkentése és a befektető-védelem a fő cél.

„Az Egyesült Királyság kriptoipara egyre nagyobb lakossági érdeklődésre tart számot, és a törvényhozók is egyre jobban odafigyelnek, hiszen növekszik a kriptotulajdonosok száma, az elmúlt pár évben pedig ez még szembetűnőbb. Vízválasztónál járunk az iparág tekintetében, hiszen a szabályozók világszerte most gondolják át, hogy hogyan is álljanak hozzá a kriptóhoz, hogyan szabályozzák.”

A hivatalos bejelentésből kiderül, hogy aki szeretné megosztani a nézeteit a szabályozással kapcsolatban, hivatalos email segítségével teheti ezt meg, szeptember 5. előtt.
A bizottság ráadásul nem csak egyéni, lakossági hozzászólásokat vár, de ugyanígy elfogadja a területhez kapcsolódó kutatásokat, felméréseket, vállalati jelentéseket és elemzéseket is.

Olvastad már? Szivárvány és S2F – modellek, amelyek elbuktak a kriptotélben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 03.23.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma 28.000 dollár alá esett, ahogy a piacok folytatták a legutóbbi Federal Reserve kamatemelésre adott reakciójukat. A Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, miközben...

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!