A Brazil Központi Banknak tetszik a bitcoin, de azért indítanának egy saját digitális valutát

-

Fabio Araujo, a Brazil Központi Bank igazgatója nemrégiben egy pénzügyi rendezvényen nyilatkozva elismeréssel adózott a Bitcoin technológiájának, innovatív pénzügyi újításnak nevezve azt.
Elmondása szerint a Bitcoin volt a katalizátor, amely elhozta a web3-at az embereknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Araujo emellett kifejtette, hogy tervezik a digitális reál létrehozását is, amelynek vélhetően programozható okosfunkciókat is adnának.
Araujo azt is mondta, hogy ennek köszönhetően jött létre az Ethereum, amely elhozta az okosszerződéseket a pénzügy világába.

„2009-ben a Bitcoin elindításával az a folyamat kezdődött meg, amely mára elhozta a web3-at. A Bitcoin mögött álló technológia alapvető feltétele annak, amelyet a web3-as szolgáltatások nyújtani tudnak az embereknek.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A programozható jegybanki pénz

Araujo érintőlegesen szóba hozta a brazil valuta, a reál esetleges digitális változatának a kiadását, amely vélhetően az okosszerződéseket is kezelni tudná majd.
Ennek ellenére határozottan különbséget tett a két típusú pénz között.

„A digitális valuta, a CBDC ugyanazt a technológiát használja, mint a kriptopénzek, de a jegybanki digitális valuta egyáltalán nem kriptopénz. Egyfajta kiterjesztése inkább a hagyományos kormányzati valutának, egy másik infrastruktúrán. A reál sem konkurenciája a kriptóknak, a digitális reál sem lesz az.”

Araujo szerint a digitális pénz új lehetőségeket nyitna meg, amelyek összeköthetnék a jelenlegi, hagyományos pénzvilágot a web3-as applikációkkal.
A jelenlegi információk alapján a bank már több kísérletet is végzett a technológiával, az elindítás végső döntése viszont várhatóan 2024-ben születik majd meg.

Olvastad már? Két friss keresetet nyújtottak be a Coinbase ellen, miközben az SEC is szaglászik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!