Az NFT-k tárolási módszereiről kérdeztek szakértőket

-

Jonathan Victor megjegyezte, hogy az adatok láncon kívüli tárolása nem jelenti azt, hogy azok központosítva vannak. Akkor is decentralizált, ha átgondoltan történik a tárolás.
Mivel a non-fungible tokeneket (NFT-ket) blokkláncalapú technológiaként hirdetik, két szakértő szerint tévhitek vannak azzal kapcsolatban, hogyan tárolják őket.
Azt állították, hogy technikailag ezek a tokenek nem a blokkláncban léteznek, hanem valójában máshol tárolják őket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph interjújában Jonathan Victor, a Protocol Labs Web3 tárolási vezetője és Alex Salnikov, a Rarible társalapítója a decentralizált tárolásról, az NFT-tér jövőjéről és az NFT-kbe való befektetésről beszéltek.
Victor szerint a fő láncok mérete nagyon korlátozott, és az adatok tárolása a blokkláncon nagyon drága lehet. Az eszközök nagy fájlméretei miatt a láncon kívüli tárolási megoldásokat vezetik be. Elmondta, hogy az NFT-adatok bárhol létezhetnek, egy hosztolt csomóponttól egészen a decentralizált tárolóhálózatokig.
Salnikov is beleszólt a témába, mondván, hogy mivel az NFT egy új koncepció, sok tévhit lehet arról, hogyan működik az NFT-tárolás. Elmondta, hogy a tranzakciót a blokklánc megerősíti, de a fájl valahol máshol található. Ezt így magyarázta:

„Fontos megérteni, hogy a felhasználó pénztárcájában lévő NFT csak az általa képviselt fájlra mutat – maga a tényleges fájl, más néven az NFT metaadatai jellemzően máshol vannak tárolva”.

Ennek ellenére a szakértők megjegyezték, hogy az NFT-k tárolása még mindig decentralizáltnak tekinthető. Victor kifejtette, hogy az NFT.Storage projektjük ezt olyan decentralizált tárolóhálózatok használatával éri el, mint a Filecoin (FIL) és az InterPlanetary File System (IPFS). Ezzel képesek az NFT-ket az internetes archívumhoz hasonlóan közkincsként tárolni. Mint mondta:

„Amikor a decentralizációról gondolkodunk – szeretem úgy megfogalmazni, hogy van-e egyetlen hibapont. Az adatok egyszerű tárolása a láncon kívül nem vezet be centralizációt – mindaddig, amíg ezt átgondoltan tesszük.”

Salnikov azt is megosztotta, hogy a Rarible nevű NFT-piactéren az NFT-ket az IPFS segítségével tárolták. Az adatok integritásának további javítása érdekében azonban a Rarible társalapítója elmondta, hogy integrálódtak az NFT.Storage-dzsal, amely mind a Filecoin, mind az IPFS tárolását megvalósítja.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Amikor az NFT-tér jövőjéről kérdezték a szakértőket, azok megosztották előrejelzéseiket. Victor úgy véli, hogy több digitális árut fognak képviselni az NFT-k, és több felhasználási eset fog felbukkanni.
Úgy véli továbbá, hogy az Ethereum (ETH) közelgő merge-e segíthet az NFT-árak fellendítésében. Másrészt Salnikov megosztotta, hogy a térrel kapcsolatos víziójuk a multi-chain, és ezért próbálják demokratizálni az NFT-k tárolását és hozzáférését.
Arra a kérdésre, hogy jó ötlet-e most befektetni az NFT-kbe, a szakértők adtak néhány tanácsot. Victor figyelmeztette a befektetőket, hogy ne hozzák magukat olyan helyzetbe, hogy kényszerű eladókká váljanak.
Elmondta, hogy az NFT-k gyakran kevésbé likvidek, és azt tanácsolta a befektetőknek, hogy úgy strukturálják portfóliójukat, hogy ne kényszerüljenek kényszerértékesítésre.
Közben Salinkov megosztotta azokat a dolgokat, amelyeket szem előtt tart, mint például, hogy egy lépést hátra kell lépni és a nagyobb képet kell nézni. Kifejtette, hogy mindig lesz áringadozás a piacon, de szélesebb perspektívából nézve az NFT értéke továbbra is emelkedik.

Olvastad már? Már majdnem 2 millió ENS domain-név létezik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!