Már majdnem 2 millió ENS domain-név létezik

-

Az Ethereum Name Service népszerűsége töretlen, már elérte az 1,88 millió regisztrált domain-nevet. Idén júliusban tapasztalták az eddigi legnagyobb havi aktivitást, a felhasználók 5400 ethert költöttek regisztrációra, azaz nagyjából 2,5 millió dollárt.
A Dune Analytics mérései alapján a februári 67095-ös számot márciusban már 85272 követte. Említést érdemel a május is, amikor 365652 címet hoztak létre. Júniusban 122 ezerrel kicsit alább hagyott a hév, de júliusban 378804 új regisztrációt tapasztalt a szolgáltatás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum hálózatán így mára több, mint 1,88 millió domain-név létezik. A szolgáltatást kezelő DAO a júliusi mérföldkőről szólva megosztotta, hogy a 6,8 millió dollárnyi bevételt a projekt menedzselésére kívánják fordítani.
A 2022. augusztus 3-án létrehozott összes ENS név a Dune Analytics mutatói szerint.

Az 5400 ETH-s havi bevétel az eddigi legnagyobb. Az ENS hasonlóan működik mint az interneten használt DNS, Domain Name Service, csak éppen az Ethereum hálózatát használja ehhez.
Az ENS nevek egyfajta ether-tárcaként is működnek, és így a küldőknek nem egy hosszú karaktersorból álló címre kell elindítani a tranzakciót, hanem egy könnyen elolvasható és megjegyezhető webcímre.
Hasonló szolgáltatás létezik más hálózaton is, például van Solana Name Service is, és a Terra esetében is volt ilyen lehetőség, még mielőtt a projekt teljesen bedőlt, a Terra hálózatával együtt.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Az ENS-hez tartozik egy DAO, és egy saját, irányítási jogokat adó token. Az ENS tokenek ára nagyjából 80%-os mínuszban van az eddigi csúcshoz képest, és egyelőre nincsen bent a kriptopénzek top100-as listájában.

Az utóbbi időben némi erősödést mutat az árfolyam, de a tavaly novemberi rekord a 83,4 dolláros ár volt, míg most ennek a tizedéért cserél gazdát a token.
A különböző mérések alapján, amelyeket a cryptocompare.com oldalon tudunk megtekinteni, látható, hogy az ENS esetében a legfőbb kereskedési pár az USDT, és a többi stablecoin, például a BUSD és az USDC. Fiat valutával a legnagyobb forgalmat az USD és a TRY bonyolítja.
A forgalomról pedig elmondható, hogy összesen 41,6 millió dollár összértékben hajtottak végre 100 ezer dollárnál nagyobb tranzakciókat.
A júliusi regisztrációk száma meghaladta a májusit, viszont az ETH árfolyamának a csökkenése miatt ez utóbbi hónapban jelentősen kisebb bevételt tudott generálni a szolgáltatás a regisztrációs díjakból.
A fejlesztés ennek ellenére nem áll meg, a projekt nemrégiben osztotta meg a digitális alkotmányát, amelyet több, mint 48 ezer tokentulajdonos írta alá, és amely bárki számára digitálisan elérhető.

Olvastad már? Bloomberg Intelligence: a bitcoin úgy viselkedhet, mint egy államkötvény

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!