El Salvador, amely a bitcoint hivatalos fizetőeszközként fogadta el, 2022 első felében robbanásszerű növekedést tapasztalt a turisták számában.

Csak ebben az évben 82,8%-kal nőtt a vendégek száma, a kormány adatai szerint idén 1,1 millió látogató érkezett El Salvadorba. Mindez annak ellenére, hogy a BTC árfolyama január 1-je óta csaknem 50%-ot esett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Utazási Világszervezet adatai megerősítik ezeket az állításokat. Az apró közép-amerikai országot nemzetközileg úgy ismerik el, mint „az egyik olyan országot, ahol 2022 januárjától a legjobb a turizmus fellendülésének üteme a régióban”.

A WTO jelentése szerint egyes közép-amerikai úti célok a legjobb eredményeket mutatják 2019-hez képest, köztük El Salvador +81%-kal a 2019-es, azaz a járvány előtti szinthez viszonyítva.

A Wall Street Journal beszámolóival ellentétben, miszerint El Salvadornak a bitcoinra tett fogadása a turisták vonzására “nem vált be”, az idei év első felének látogatottsága majdnem meghaladja a 2019-es összes látogatást: 1,1 millió ember utazott az országba hat hónap alatt, szemben a tavalyi 1,2 millióval.

Egy rádióinterjúban Alex Bonilla, a salvadori turisztikai minisztérium stratégiai projektekért felelős főigazgatója kifejtette, hogy a nyári szünidő alatt az ország „57 500 nemzetközi látogatóra számíthat, akik 60 millió dollárnyi devizát fognak náluk hagyni a vakációjuk alatt”.

Amióta El Salvador elfogadta a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, több ezer bitcoin-rajongó tett látogatást náluk. Olyan nagynevű bitcoinosok zarándokoltak El Salvadorba, mint Jeff Booth, vállalkozó és a Price of Tomorrow szerzője, Obi Nwosu, a Fedimint decentralizált közösségi letétkezelési megoldás vezérigazgatója, vagy Samson Mow, a Jan3 vezérigazgatója.

Ahogy Tone Vays, egy bitcoin-elemző mondta El Salvadorban tett látogatásáról, „A világ 99,9%-ának fogalma sem volt arról, hogy hol van ez az ország; talán 98% nem is tudta, hogy ez az ország valaha is létezett – de most már biztosan rajta van a térképen”.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Max Keiser és Stacey Herbert, a Bitcoin legkorábbi támogatói közé tartozó újságírók úgy döntöttek, hogy El Salvadorban telepednek le, és most El Salvadorban alapozzák meg podcast- és műsorszóró tevékenységüket.

A Bitcoin-törvény alapján, az országba történő befektetés részeként az el salvadori letelepedési engedélyt gyakorlatilag 3 BTC-ért (66 000 $) lehetett megvásárolni.

El Salvador, amelyet egyes körökben „El Hodlador” néven emlegetnek, idén májusban egy sereg központi bankárt is vendégül látott. A befolyásos látogatócsoport „nem tárgyalt a Bitcoinról” a paraguayi központi bank szerint, amelynek küldötte turista volt El Salvadorban.

A 44 központi bankárról és közgazdászról azonban számos fotó készült a Bitcoin Beach Wallet használatával El Zonte-ban, az országban a BTC bevezetésének szülőhelyén.

A főváros, San Salvador ad otthont az Adopting Bitcoin konferenciának, és a Lightning Summitnak idén novemberben.

A konferencián több mint 80 Bitcoin- és Lightning Network-szakértő lép színpadra, valamint a Blockstream, a Spiral és az El Salvador-i kormány képviselői is részt vesznek rajta.

Olvastad már? 30 millió dollárra büntették a Robinhoodot New Yorkban

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!