Az állam pénzügyi hatósága jelentős hibákat talált a Robinhood pénzmosás elleni, kiberbiztonsági intézkedéseiben, így 30 millió dolláros bírsággal sújtotta a céget.

A bejelentés szerint a Robinhood megsértette a virtuális pénzek szabályozásáról, a pénzátutalási szabályozásokról, a tranzakció-felügyeleti szabályozásokról, és a kiberbiztonsági szabályozásokról szóló törvényeket, amelye New York államban érvényesek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Adrienne A. Harris, a hivatal egyik képviselője a sajtónak részletesebben is beszélt az ügyről, elmondva, hogy a cég nem fordított elegendő erőforrást, sem pedig figyelmet arra, hogy meg tudjanak felelni a szabályozói elvárásoknak.

„Ahogyan a Robinhood növekedett, elmulasztották fejleszteni az infrastruktúrájukat, amelyek a szabályozásoknak való megfelelést biztosította volna. Ezek a hiányosságok jelentős mértékben sértik a pénzmosás elleni és kiberbiztonsági szabályokat. Ezek a hiányosságok ráadásul a menedzsment és a vezetőség részéről is megnyilvánultak, a vállalat felsőbb szinten sem tudott megfelelni az előírásoknak.”

A 30 milliós bírság mellett arra is kötelezték a céget, hogy vegye igénybe független szakértők szolgáltatásait, akik ki tudják alakítani, és végre tudják hajtatni a szabályoknak való megfeleléshez szükséges, mindenre kiterjedő üzletviteli megoldásokat, módszereket.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

New York 2019-ben adta ki a Robinhood számára a pénzátutalási, kriptokereskedési tevékenységhez szükséges engedélyeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalat törvényesen vásároljon, eladjon, és tároljon virtuális valutákat, többek között bitcoint, ethert, litecoint.

A Robinhood népszerű, hiszen jutalékmentes kereskedési lehetőséget kínál az app használóinak, a kriptobefektetőknek.

Az appon belül a bitcoin mellett több kriptó kereskedésére is lehetőség van, a népszerűbbek közé tartoznak az ETH, DOGE, LTC, vagy éppen az UNI token.

Olvastad már? Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!