„Ez teljesen új digitális hálózati hatásokat hoz létre, amelyek új vásárlókat vonzanak, és a meglévő vásárlók számára is előnyösek lesznek az alapvető kiskereskedelmi üzleteinkben” – mondta Howard Schultz ideiglenes vezérigazgató.

A kávézók globális franchise-üzletóriása, a Starbucks egy új Web3 jutalomprogramot kíván elindítani a vásárlók bevonzása és megtartása érdekében – közölte Howard Schultz ideiglenes vezérigazgató.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég keddi, harmadik negyedéves pénzügyi eredménybeszámolóján Schultz megjegyezte, hogy a Starbucks hamarosan egy új Web3-as „digitális kezdeményezést” mutat be, amely a vállalat hűségprogramját bővíti majd:

„Ez az új digitális Web 3-alapú kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy a jelenlegi Starbucks Rewards elkötelezettségi modellre építsünk, amelynek […] megközelítése mellett új módszereket is bevezetünk a vásárlók érzelmi bevonására.”

A vezérigazgató nem fedte fel a lapjait, de a hívás során röviden megemlítette, hogy a cég vizsgálja „a digitális Starbucks Rewards ökoszisztéma integrálását a Starbucks márkájú digitális gyűjtőeszközökkel mint jutalmazó és közösségépítő elemmel”. A teljes leleplezésre a Starbucks szeptember 13-i befektetői napján kerül sor.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

„Ez teljesen új digitális hálózati hatásokat hoz létre, amelyek új vásárlókat vonzanak, és a meglévő vásárlók számára a fő kiskereskedelmi üzleteinkben megtartó hatással lesznek” – mondta.

A vállalat negyedéves eredményei a hírek szerint felülmúlták az elemzői becsléseket, a globális bevételek 9%-kal nőttek negyedévről negyedévre, rekordszintű 8,2 milliárd dollárra.

A telefonbeszélgetés során Schultz azt is elmondta, hogy a Web3-as lépés része annak a törekvésnek, hogy a Starbucks ügyfélkörének fiatalabb részét vonzzák és tartsák meg.

„Nem akarunk olyan üzletágban lenni, ahol a vásárlói bázisunk öregszik, és kevésbé releváns helyzetbe kerülünk a fiatalabbakkal” – mondta, hozzátéve, hogy a vállalat „történelmünk során még soha nem volt annyira releváns a Z generáció számára, mint ma”.

A Starbucks eredetileg még áprilisban jelentette be, hogy tervez felugrani a non-fungible token (NFT) szekérre, mivel Schultz megjegyezte, hogy „valamikor a naptári év vége előtt az NFT üzletben fogunk részt venni”.

Lehet, hogy nem a Starbucks lesz az egyetlen nagy márka, amely a közeljövőben Web3-as hűségprogramot indít.

A múlt hónapban a Business-to-Business blokklánc startup, a Hang 16 millió dolláros A sorozatú finanszírozást gyűjtött be a Paradigm vezetésével. A vállalat a márkáknak szeretne segíteni abban, hogy jelenlegi tagsági és hűségprogramjaikat átállítsák a blokkláncra, és beépítsék az NFT-ket.

A cégnek a hírek szerint a Budweiser sörgyártó, a Bleacher Report sportmédia és a népszerű zenei fesztiválcsoportok, a Bonnaroo és a Superfly is a korai ügyfelei közé tartozik.

Olvastad már? Brazília még a héten jóváhagyhatja a kriptotörvényét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!