Bloomberg Intelligence: a bitcoin úgy viselkedhet, mint egy államkötvény

-

A Bitcoin-piacok inkább úgy fognak viselkedni, mint a kincstárjegyek és az arany a piaci fellendülés során – vélik az elemzők.
A Bloomberg Intelligence legfrissebb kriptopiaci kutatása szerint a Bitcoin (BTC) a részvények helyett inkább az Egyesült Államok kincstárjegyeihez és az aranyhoz hasonlóan kezdhet el viselkedni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az augusztusi „Crypto Outlook” jelentésében, amelyet Mike McGlone vezető árupiaci stratéga és Jamie Coutts vezető piacszerkezeti elemző írt, a kutatóegység a Bitcoin piacát az arany, a kötvények és az olaj piacához hasonlította.
A szerzők szerint a makrogazdasági hatások, mint például a Federal Reserve monetáris politikája, hasonlóságot mutatnak a kincstárjegyek és a Bitcoin piacán:

„A piacok szigorodása és a globális növekedés visszamaradása támogatja a Federal Reserve júliusi, »ülésről ülésre« való eltolódását, ami segíthet a Bitcoin olyan irányba való elfordulásában, amely inkább az amerikai kincstárjegyekhez, mint a részvényekhez hasonlít.”

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Azt is hozzátették, hogy a nyersanyagok „dump-following-pump jellege” és a csökkenő kötvényhozamok arra utalnak, hogy az infláció csökkenésével nő a valószínűsége annak, hogy a kötvények és az arany, valamint a Bitcoin emelkedni fog.
https://twitter.com/mikemcglone11/status/1554780394096148480
A kincstári kötvények, amelyeket gyakran T-kötvényeknek is neveznek, az amerikai pénzügyminisztérium által kibocsátott hosszú lejáratú állampapírok. Fix hozamúak, és a futamidejük 20 és 30 év között mozog.
A jelentés megjegyezte, hogy a kriptopiacok júliusban érték el az eddigi legnagyobb diszkontot a 100 hetes mozgóátlaghoz képest. Hozzátette, miszerint „abnormális, hogy a Bitcoin jóval a 200 hetes mozgóátlaga alatt tartja magát”.
A BTC-vel jelenleg 1,2%-os napi emelkedéssel 23.150 dolláron kereskednek a cikk írásakor, miután éppen visszaszerezte a 200 hetes mozgóátlagot, amely 22.827 dollárnál található.
Az elemzők szerint az a tény, hogy a BTC 70%-kal az augusztus eleji csúcs alatt van, de még mindig ötször magasabb, mint a 2020 márciusi mélypontja, „megmutatja a potenciálját”.
A 20.000 dolláros zónát jelölték meg kulcsfontosságú támaszként, és hogy várakozásaik szerint egy bázis épül, hasonlóan a 2018-19-es 5000 dolláros szinthez.
A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a Bitcoin az egyik legjobban teljesítő eszköz volt a körülbelül egy évtizeddel ezelőtti indulása óta.
A Coinbase júliusban végzett kutatása szerint a kriptoeszközosztály kockázati profilja hasonló az olajéhoz és a technológiai részvényekéhez. A Coinbase vezető közgazdásza, Cesare Fracassi szerint „a részvények és a kriptoeszközök árai közötti korreláció jelentősen megnőtt” a 2020-as világjárvány óta.

Olvastad már? Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!