Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

-

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából lopott el SOL és USDC pénzeszközöket.
A Solana szerdán egy hackertámadás miatt került címlapokra. Prominens kriptovezérigazgatók – köztük a Binance Changpeng „CZ” Zhaója, a KuCoin Johnny Lyuja és az OKX Jay Haója – azt javasolták a Solana (SOL) befektetőinek, hogy azonnali biztonsági intézkedésként helyezzék át állományaikat a saját tőzsdéjükre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számos blokkláncvizsgáló és kriptobefektető jelezte, hogy állítólag a széles körben elterjedt privákulcs-kompromittáció miatt a támadó sikeresen lopott el natív SOL tokeneket és Solana-kompatibilis SPL tokeneket, mint például az USD Coin (USDC) a Phantom és Slope tárcákból.
A támadás kiváltó oka azonban továbbra is rejtély maradt, mivel minden fél, beleértve a Solanát és a Phantomot is, tagadta, hogy az ő hibájukból történt volna a támadás.
A Phantom hivatalos álláspontját az ügybena a Cointelegraph osztotta meg:

„Szorosan együttműködünk más csapatokkal, hogy a Solana ökoszisztémában jelentett sebezhetőség végére járjunk. Jelenleg a csapat nem hiszi, hogy ez egy Phantom-specifikus probléma lenne.”

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából SOL és USD Coin (USDC) pénzeszközöket szívott le.
A sértetlen befektetőknek azt javasolta, hogy a vagyonukat egy hidegtárcába vagy a Binance-ra utalják át.


Lyu hasonló biztosítékot adott a KuCoin-felhasználóknak, majd megerősítette, hogy egyetlen SOL-eszközükre sem volt hatással a hack. Mint mondta:

„Szoros kapcsolatban állunk a Solana csapatával, és a kérésnek megfelelően blokkoltuk a gyanús címeket.”

Hao szintén megismételte a CZ ajánlását, mivel azt tanácsolta a befektetőknek, hogy a hack elleni védelem érdekében helyezzék át eszközeiket az OKX-re.


Tekintettel a hacker lehetőségeire és hatósugara mögötti bizonytalanságra, más kriptotőzsdék, mint például a Bybit, proaktívan felfüggesztették a Solana-blokkláncon lévő összes befizetést és eszközkiutalást.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!


A Cointelegraph-nak nyilatkozva az Audius társalapítója és vezérigazgatója, Roneil Rumburg tisztázta, hogy a közösség egyetlen tagja sem vett részt annak a rosszindulatú javaslatnak az elfogadásában, amellyel a hacket végrehajtották:

„Ez egy exploit volt – nem egy törvényes úton javasolt vagy megtett javaslat – csak történetesen a kormányzati rendszert használta belépési pontként a támadáshoz.”

A blokkláncot vizsgáló Peckshield később az Audius tárolási elrendezésének ellentmondásaira szűkítette le a hibát.

Olvastad már? Gépi festményekké alakította a BAYC-t a Google

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!