Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

-

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából lopott el SOL és USDC pénzeszközöket.
A Solana szerdán egy hackertámadás miatt került címlapokra. Prominens kriptovezérigazgatók – köztük a Binance Changpeng „CZ” Zhaója, a KuCoin Johnny Lyuja és az OKX Jay Haója – azt javasolták a Solana (SOL) befektetőinek, hogy azonnali biztonsági intézkedésként helyezzék át állományaikat a saját tőzsdéjükre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számos blokkláncvizsgáló és kriptobefektető jelezte, hogy állítólag a széles körben elterjedt privákulcs-kompromittáció miatt a támadó sikeresen lopott el natív SOL tokeneket és Solana-kompatibilis SPL tokeneket, mint például az USD Coin (USDC) a Phantom és Slope tárcákból.
A támadás kiváltó oka azonban továbbra is rejtély maradt, mivel minden fél, beleértve a Solanát és a Phantomot is, tagadta, hogy az ő hibájukból történt volna a támadás.
A Phantom hivatalos álláspontját az ügybena a Cointelegraph osztotta meg:

„Szorosan együttműködünk más csapatokkal, hogy a Solana ökoszisztémában jelentett sebezhetőség végére járjunk. Jelenleg a csapat nem hiszi, hogy ez egy Phantom-specifikus probléma lenne.”

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából SOL és USD Coin (USDC) pénzeszközöket szívott le.
A sértetlen befektetőknek azt javasolta, hogy a vagyonukat egy hidegtárcába vagy a Binance-ra utalják át.


Lyu hasonló biztosítékot adott a KuCoin-felhasználóknak, majd megerősítette, hogy egyetlen SOL-eszközükre sem volt hatással a hack. Mint mondta:

„Szoros kapcsolatban állunk a Solana csapatával, és a kérésnek megfelelően blokkoltuk a gyanús címeket.”

Hao szintén megismételte a CZ ajánlását, mivel azt tanácsolta a befektetőknek, hogy a hack elleni védelem érdekében helyezzék át eszközeiket az OKX-re.


Tekintettel a hacker lehetőségeire és hatósugara mögötti bizonytalanságra, más kriptotőzsdék, mint például a Bybit, proaktívan felfüggesztették a Solana-blokkláncon lévő összes befizetést és eszközkiutalást.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!


A Cointelegraph-nak nyilatkozva az Audius társalapítója és vezérigazgatója, Roneil Rumburg tisztázta, hogy a közösség egyetlen tagja sem vett részt annak a rosszindulatú javaslatnak az elfogadásában, amellyel a hacket végrehajtották:

„Ez egy exploit volt – nem egy törvényes úton javasolt vagy megtett javaslat – csak történetesen a kormányzati rendszert használta belépési pontként a támadáshoz.”

A blokkláncot vizsgáló Peckshield később az Audius tárolási elrendezésének ellentmondásaira szűkítette le a hibát.

Olvastad már? Gépi festményekké alakította a BAYC-t a Google

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!