Gépi festményekké alakította a BAYC-t a Google

-

A Google felhőalapú mesterséges intelligenciája a Bored Ape Yacht Club NFT-ket gépi festményekké alakította át.
A Google Cloud Neural Networks mesterséges intelligencia (AI) szoftverével együtt dolgozott a műalkotás létrehozásán. Nem is akármilyen műalkotásén – nonfungible tokent (NFT) készített.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az AI mind a 10.000 Bored Ape Yacht Club NFT-t géppel készített műalkotássá alakította át. Ezek a műalkotások absztrakt festmények formájában készültek. Közelről nézve azonban a festmények majom alakot öltenek, ami a híres Yuga Labs-kollekcióra hasonlít.
A projekt az Artsy Monke nevet kapta, egyesítve a BAYC majom-spirációt és a végtermék művészi, képzőművészeti aspektusát. A projektről szóló hivatalos közlemény szerint az Artsy Monke a képdiffúziós technikákkal együtt több éves mesterségesintelligencia-fejlesztést is felhasznál.
Az összes kép a Google Colab nevű kollaboratív jegyzetfüzet-szolgáltatásán keresztül készült, felhőalapú számítástechnikával kombinálva.
A Google mesterséges intelligenciája képes ezeket az NFT-ket egyszerűen szöveges leíráson keresztül újragondolni, nem csak referenciaképekből.
Bár ezeknél a daraboknál a BAYC NFT-ket „laza vászonként adták az AI-nak, amelyen belül a generatív művészetet keretbe lehet foglalni” – mondta CryptoGrims, az AI rezidens művésze.
CryptoGrims az első reakciókat észbontónak nevezte, és így tweetelt: „Ez történik, amikor a #technológia találkozik a #művészettel”.


A művész elmondta, hogy a képvászon kezdeti betáplálása után meg kellett tanítaniuk az AI-t, hogyan fessen „a húsz különböző művészeti stílusban, amit kiválasztottunk, majd több héten keresztül több szervert futtattak, hogy megkapják a kívánt eredményt”.
Bár a képek némelyike könnyen összepárosítható egy eredeti BAYC-képpel, az Artsy Monke alkotásainak bonyolultsága össze sem hasonlítható mindezekkel.
Az Artsy Monke egyes darabjain egész mikrovilágokat festettek digitálisan egy majom homályos körvonalaira. Míg mások egyszerűen csak egy majom alakú, futurisztikus elemekből összeállított, kevert kollázs.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A BAYC NFT-k jellemzően magas árcéduláival ellentétben ez a 10.000 darabos kollekció mindössze 0,001 ETH-ról indult, ami az eladás idején 1,4 dollárnak felelt meg. A kollekció azonban röviddel az OpenSea-re való felkerülése után elkelt.
Az alkotók szerint az NFT egyúttal egy utility tokenként is funkcionál, amelynek birtokosai részt vehetnek az Artsy Monke-játékokban és még sok másban is.

„Azt akartuk, hogy Artsy Monke képei olyan műalkotások legyenek, amelyeket felakaszthatsz a faladra, de emellett a Web3-technológia használatával lehetővé tesszük, hogy a tulajdonosok hozzáférjenek az Artsy Monke játékokhoz és valódi pénzt keressenek. Minél több Monke NFT van a birtokodban, annál több játékot játszhatsz, és annál több pénzt kereshetsz” – mondta Dan Hovey, a projekt mögött álló blokkláncfejlesztő.

Ez a BAYC által inspirált projekt akkor érkezik, amikor az eredeti gyűjtemény még mindig forróságnak számít a piacon. A múlt hónapban több száz BAYC-tulajdonos jelentkezett, hogy NFT-jeiket külső márkák számára bérbe adhassák.
Nem sokkal később az Old Navy ruházati márka egy olyan pólót adott ki, amelyen egy majom látható.

Olvastad már? Beütött a medvepiac, megnőtt a használt luxusórák kínálata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!