Beütött a medvepiac, megnőtt a használt luxusórák kínálata

-

A kriptopiac legújabb problémái állítólag a használt luxusórák megnövekedett kínálatához vezettek egy vezető kereskedési platform szerint.
Ennek eredményeképpen az olyan nagy márkák, mint a Rolex és a Patek keresett modelljeinek árai csökkentek – derült ki a cég közleményéből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptokrachot követő a nagyobb kínálat árt a svájci márkák, például a Rolex csúcsórái viszonteladási árainak.
A kriptoeszközök értékének közelmúltbeli csökkenése közvetlenül befolyásolta a Rolex, Patek Philippe és hasonló luxusórák árazását – vette észre egy több százezer órát listázó német online platform.
A trófea órák, például a Rolex Daytona vagy a Patek Nautilus 5711A kínálata „most sokkal nagyobb” – írta a karlsruhei Chrono24 a Bloomberg által idézett közleményében. A kriptopénzek összeomlása enyhíti a legkeresettebb modellek kínálatát a használt piacon – részletezte.
A jelentés megjegyzi, hogy a legkeresettebb időmérők csökkenő ára azt jelzi, hogy a használt luxusórák piaca kezd veszíteni a tempóból.
Mindezt azután, hogy korábban a kriptodevizák megugró árfolyamai a luxusvásárlók új osztályának megszületéséhez és a legnépszerűbb márkák modelljeinek példátlan áremelkedéséhez vezettek.
Ezek a vásárlók most visszahúzódnak, és a legkeresettebb órák árai közelebb kerülnek a többi, hasonló termékéhez. Ez a tendencia a piac konszolidációját jelenti – jegyezte meg Tim Stracke, a Chrono24 társvezérigazgatója.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Eközben a kereskedési volumen azon az oldalon, ahol kereskedők és magáneladók találnak vevőket, 2022 első felében több mint 50%-kal megugrott – árulta el az ügyvezető.
És míg egy Patek Philippe Nautilus 5711A-t most 190.000 dollárért adnak el, ami az első negyedévi 240.000 dollárhoz képest csökkenést jelent, addig a Cartier és a Breitling számos modelljének ára emelkedett.
A német vállalat arra is rámutatott, hogy az Omega Speedmaster kollekciójának szinte valamennyi modellje iránt megnőtt a kereslet, amelyet a Swatch-csal való együttműködés termékeként kínálnak.
A Chrono24 arra is számít, hogy az év második felében összességében növekedni fognak a platformján történő eladások.
A kriptovalutáknak és a luxusóráknak már van közös múltjuk. Májusban a svájci TAG Heuer óragyártó közölte, hogy a Bitpayjel való integráción keresztül online kriptofizetést vezet be ügyfelei számára az Egyesült Államokban.
Ebben a hónapban egy másik svájci luxusóragyártó, a Franck Muller bejelentette, hogy exkluzív Binance NFT-kollekciót indít limitált példányszámú időmérőkkel.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!