Kilépett a vételi zónából egy történelmileg pontos Bitcoin-metrika

-

A Bitcoin történelmileg profitált a Puell Multiple lift-offokból, de az egyedülálló makrokörülmények alapján a jövő még mindig bizonytalan.
A bitcoin (BTC) élvezi azt, amit egyesek „medvepiaci ralinak” neveznek, és júliusban 20%-ot erősödött, de az árfolyamok még mindig összezavarják az elemzőket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A júliusi havi zárás közeledtével a Puell Multiple elhagyta az alsó zónáját, ami reményt ad arra, hogy a legsúlyosabb veszteségeket már elfelejthessük.

A Puell Multiple megpróbálja megszilárdítani a kitörést

A Puell Multiple az egyik legismertebb on-chain Bitcoin-mérőszám. Az adott napon bányászott bitcoinok értékét méri az elmúlt 365 napban bányászott bitcoinok értékéhez képest.
Az így kapott szorzót arra használják, hogy meghatározzák, hogy egy nap bányászott coinjainak száma magas vagy alacsony az éves átlaghoz képest.
Ebből következtetni lehet a bányászok jövedelmezőségére, valamint általánosabb következtetéseket lehet levonni arra vonatkozóan, hogy mennyire túladott vagy túlvásárolt a piac.
Miután elérte a makroárfolyamok mélypontjait hagyományosan kísérő szinteket, a Puell Multiple most magasabbra törekszik, ami hagyományosan a makroárfolyamok emelkedésének kezdetén figyelhető meg.
„A történelmi adatok alapján az ebből a zónából való kitörést az árfolyamgrafikonon a bullish momentum erősödése kísérte” – írta Grizzly, a CryptoQuant láncelemző platform munkatársa a cég egyik „Quicktake” piaci frissítésében július 25-én.

Puell Multiple chart (képernyőkép). Forrás: LookIntoBitcoin

Nem a Multiple az egyetlen jel, amely zöldként villog a jelenlegi körülmények között. Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a hodlerek felhalmozódási trendjei is arra utalnak, hogy a makro alja már megvan.

„Példátlan makrogazdasági feltételek”

A hónap második felében bekövetkezett meglepő megkönnyebbülést hozó felpattanása után a bitcoin most hat hete a legmagasabb szintek közelében van, és messze van az új makro mélyponttól.
Ahogy a hangulat kilép a „félelem” zónájából, a piacfigyelők olyan egyedi jelenségekre mutatnak rá, amelyek továbbra is rendkívül nehézzé teszik a 2022-es medvepiacon a biztos előrejelzést.

A CryptoQuant egy másik, nemrégiben megjelent „Quicktake” kutatási cikkében megjegyezte, hogy ezúttal még az árfolyam trendvonalak sem viselkednek normálisan.
Különösen a BTC/USD keresztezte a realizált árszintjét többször is az elmúlt hetekben, ami a korábbi medvepiacokon nem fordult elő. A realizált ár az az átlag, amelyen a BTC-kínálat utoljára mozgott, és jelenleg éppen 22.000 dollár alatt van.
„A realizált ár a korábbi ciklusokban jelezte a piaci mélypontokat” – magyarázta a CryptoQuant.

„Ennél is fontosabb, hogy a bitcoin ára az elmúlt két időszakban (2018-ban 134 nap, 2020-ban pedig 7 nap) nem lépte át a Realized Price küszöböt. Június 13. óta azonban háromszor is átlépte oda-vissza ezt a szintet, ami mutatja ennek a ciklusnak az egyediségét a példátlan makrogazdasági körülmények miatt.”

Bitcoin realizáltárfolyam-grafikonja. Glassnode

Ezek a feltételek az Egyesült Államokban a negyvenéves inflációs csúcsok, a Federal Reserve féktelen kamatemelései, és legutóbb pedig olyan jelek formájában jelentek meg, amelyek szerint az amerikai gazdaság recesszióba került.
A realizált ár mellett eközben a Bitcoin szokatlan kapcsolatot alakított ki a 200 hetes mozgóátlagával (MA) ezen a medvepiacon.

BTC/USD 1 hetes gyertyás diagram (Bitstamp) 200 hetes MA-val. TradingView.

Miközben általában megtartja azt támaszként, rövid az alá történő merülésekkel, a BTC/USD-nek 2022-ben először sikerült a 200 hetes MA-t ellenállássá változtatnia. Ez jelenleg 22.800 dollár körül van, a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint.

Olvastad már? Mi történik, ha kibányásszák az utolsó bitcoint? Szakértő válaszol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!