Az UNI grafikonján medvés alakzat tűnt fel, így az elemzők szerint akár 50%-os esés is bekövetkezhet. Mindezt annak ellenére, hogy az idei július kifejezetten jónak számít, a token 80%-ot emelkedett hó eleje óta.

Az 5 dolláros nyitásról mostanra 9 dollárra erősödött, ez a tavaly januári 250% után a második legjobb hónap.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az emelkedést főleg a teljes kriptopiaci erősödés hajthatja, de vitathatatlan, hogy az Egyesítés körüli felhajtás is pozitív hatással van.

UNI/USD havi árdiagram. Forrás: TradingView

Az Ethereum PoS-ra történő átállása ralit eredményezett több kapcsolt token esetében is, a népszerű dex ráadásul komoly reformokat tervez a jutalék-rendszerében.

A közösségi irányítás jegyében a felhasználóknak, UNI tulajdonosoknak szavazni kell majd arról, hogy a likviditási pooloknak fizetendő jutalékból 0,5%-ot a tokentulajdonosok kapjanak-e meg, amelyet az Uniswap által levont 3%-os díjból fedeznének.

Mit mutat a grafikon?

A technikai elemzés szempontjából az UNI még mindig lejtmenetben van, miután visszafordult a 20 dolláros ellenállásról. Most egy emelkedő éket rajzol ki az árfolyam, és 8 dollár környékét lesz érdemes figyelni.

Az ár innen akár nagymértékben is visszahúzódhat, erre utal két lefelé tartó, konvergáló trendvonal is.

UNI/USD napi árdiagram, amely az „emelkedő ék” bontást tartalmazza. Forrás: TradingView

Az emelkedő ék hagyományosan medvés alakzatnak tekinthető, amelyből az ár legtöbbször lefelé indul meg. A trendvonalak alakulása segíthet, hogy az elemzők megbecsüljék, milyen szinten várhatók a közeljövőben.

Ez alapján sokan arra utalnak, hogy szeptemberig akár 4,5 dollárig is csökkenhet az ár, ez pedig 50%-os mínuszt jelent a jelenlegi szintről.

Előfordulhat persze, hogy az UNI mégis felfelé indul meg, és leteszteli a 10 dollárt. Ha mégis ez történik, a következő célár a 11,5-17 dolláros sávban lehet.

Olvastad már? Több különböző bitcoin-vásárlási tendencia is látható

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.