Több különböző bitcoin-vásárlási tendencia is látható

-

A rövid távú bitcoin-tulajdonosok $17k és $48k között vásárolnak, az 1 BTC-nél kevesebbet birtokló címekről történő vásárlás pedig a $20k körüli szinten mutatta a legnagyobb aktivitást.
A láncon belüli adatok vizsgálata nyilvánvaló különbségeket mutat abban, hogy a rövid és hosszú távú tulajdonosok hogyan fektetnek be a bitcoinba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adatok jobb megértéséhez elemezhetünk néhány kulcsfontosságú grafikont. Az UTXO Realized Price Distribution (URPD) megmutatja, hogy a Bitcoin UTXO-k jelenlegi készlete milyen árakon jött létre.
Minden egyes sáv azt jelzi, hogy a meglévő bitcoinokból mennyi mozgott utoljára az adott árszinten. Az x-tengelyen megadott ár az adott sáv alsó határára utal.
Az idei történelmi csúcsról való 75%-os lefordulást követően a kínálat 11,5%-át jelenleg a 17 000 dolláros szint körül tartják. A 17 és 24 ezer dollár közötti állomány növekedése azt jelezheti, hogy a kínálat nagy részét már felvásárolták.
A 17,6k $ alatt minden olyan érmét, amely nem mozdult el, hosszú távú birtokosként kell definiálni, mivel a Bitcoin 2020 óta nem esett ez alá az árfolyam alá. Ezek a befektetők hosszú távú tulajdonosoknak tekinthetők. Az érmék vagy elvesztek, vagy a tulajdonosok nem hajlandóak eladni.

Az alábbi ábra azt mutatja, hogy milyen típusú kohorszok vásárolnak ezeken az árszinteken. Az URPD Metric entitásokkal kiigazított változata a kínálatot a hosszú távú tulajdonosok (kék), a rövid távú tulajdonosok (piros) és a tőzsdei egyenlegek (szürke) szerint szegmentálva kínálja.

Az összes kínálat abban az ársávban jelenik meg, amelyen az adott entitás (átlagosan) megszerezte érméit.
Ami a rövid távú birtokosokat illeti (akik 155 napnál rövidebb ideje tartják a BTC-t), látható a 20 ezer dollár körül a hosszú távú birtokosoktól a rövid távú birtokosok felé, a hosszú távú birtokosoktól a kapitulációs eladók felé a HODLER-ek vagy befektetők felé történő tulajdonváltás.

A pszichológiailag fontosnak tekintett szinteken mind a rövid, mind a hosszú távú tulajdonosok részéről erős vételek történtek 20, 30 és 40 ezer dollárnál.
Jelenleg sok hosszú távú tulajdonos kínálata van veszteségben. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a rövid távú tulajdonosok átváltanak-e hosszú távú tulajdonosokká a 40-50k-s tartomány körül.
Az 1 bitcoin-nál kevesebbet birtokló kohorszok rendületlenül halmoznak az összes árszinten. Úgy tűnik, hogy őket nem zavarja az ármozgás, és jelentős mennyiségű bitcoint vásároltak a jelenlegi alacsonyabb árszinteken a hasonló történelmi ártartományokhoz képest. A fekete függőleges sáv a piaci árat mutatja a grafikon készítésének időpontjában.

Érdekes módon a legtöbb tőzsdei érmét 30k és 49k dollár között vásárolták. Ez az információ döntő fontosságú egy olyan tőzsde likviditásának megítélésekor, amely bitcoin tart.
A jelenlegi 23 800 dolláros szinten a tőzsdék körülbelül 65%-kal vannak mínuszban az általuk el nem adott érmék tekintetében.
A tőzsdék kevesebbet vásároltak 30k $ alatt. A 20k $-os lélektani szinten azonban mintegy 350K BTC-t vásároltak, összesen mintegy 7 milliárd $ értékben az eladás időpontjában. Erről egy animált grafikont is láthatunk.

Olvastad már? 19%-ot emelkedett a Bitcoin idén júliusban

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!