19%-ot emelkedett a Bitcoin idén júliusban

-

Az Ethereum is szárnyal – több mint 50%-kal nőtt az elmúlt 30 napban.
Lehet, hogy a Bitcoin több mint 65%-kal elmaradt a 2021. novemberi, 69.000 dollár feletti csúcsától, de a júliusi kereskedési hónapja remekül alakul: a legnagyobb kriptopénz 19%-kal emelkedett az elmúlt 30 napban, és a tavalyi év óta a legjobb hónapját éli.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinMarketCap szerint a digitális eszközzel a cikk írásakor 24.094 dolláron kereskedtek. Ez hét nap alatt közel 3%-os emelkedést jelent. De ami ennél is fontosabb, a Bitcoin 30 napos emelkedése október óta a legnagyobb kiugrás.
Ezek bullish jeleknek tekinthetők, mivel a Bitcoint és a kriptopiac többi részét is keményen sújtotta a növekvő infláció és egy esetlegesen közelgő világméretű recesszió.
Mivel a Fed emelte a kamatlábakat, a befektetők kivonulnak a „kockázatos” eszközökből. Ebbe beletartoznak az amerikai részvények, de a bitcoin (és más digitális érmék és tokenek) is, amelyek köztudottan volatilisek.
A mai adatok alapján az eszköz a vártnál jobban teljesít – és még mindig szorosan igazodik az amerikai részvénypiachoz, ami 2022-ben jellemző minta.
Az amerikai részvények pénteken már a harmadik egymást követő napon emelkedtek, és közel két éve a legjobb napjukra készülnek, mivel úgy tűnik, hogy a befektetőket kevésbé ijesztik meg a Federal Reserve infláció lehűtésére irányuló lépései.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

És nem a Bitcoin az egyetlen digitális eszköz, amelynek jó hónapja van: az Ethereummal most 1745 dolláron kereskednek – ez 55%-os emelkedés 30 nap alatt.
Amint arról tegnap beszámoltunk, ez valószínűleg összefügg a régóta várt és gyorsan közelgő frissítéssel a második legnagyobb kriptopénzen. Szeptemberre az Ethereum várhatóan áttér egy energiatakarékosabb konszenzusmechanizmusra, az úgynevezett proof of stake-re.
Ez a frissítés megszünteti a bányászok szükségességét, ehelyett a validátorokra támaszkodik, akik a blokklánc natív kriptopénzének zárolásával tartják biztonságban a hálózatot és dolgozzák fel a tranzakciókat.

Egyesek szerint a frissítés deflációs hatással lehet a kriptopénzre, ezért a befektetők a korábbinál bullishabbak.

Ez a felfutás még mindig rövid életű lehet mind a Bitcoin, mind az Ethereum esetében: ha az infláció továbbra is magas marad, és a digitális eszközök továbbra is követik a részvényeket, a medvepiac továbbra is árthat a befektetőknek.

Olvastad már? A Solana Spaces üzletet nyitott New Yorkban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!