19%-ot emelkedett a Bitcoin idén júliusban

-

Az Ethereum is szárnyal – több mint 50%-kal nőtt az elmúlt 30 napban.
Lehet, hogy a Bitcoin több mint 65%-kal elmaradt a 2021. novemberi, 69.000 dollár feletti csúcsától, de a júliusi kereskedési hónapja remekül alakul: a legnagyobb kriptopénz 19%-kal emelkedett az elmúlt 30 napban, és a tavalyi év óta a legjobb hónapját éli.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinMarketCap szerint a digitális eszközzel a cikk írásakor 24.094 dolláron kereskedtek. Ez hét nap alatt közel 3%-os emelkedést jelent. De ami ennél is fontosabb, a Bitcoin 30 napos emelkedése október óta a legnagyobb kiugrás.
Ezek bullish jeleknek tekinthetők, mivel a Bitcoint és a kriptopiac többi részét is keményen sújtotta a növekvő infláció és egy esetlegesen közelgő világméretű recesszió.
Mivel a Fed emelte a kamatlábakat, a befektetők kivonulnak a „kockázatos” eszközökből. Ebbe beletartoznak az amerikai részvények, de a bitcoin (és más digitális érmék és tokenek) is, amelyek köztudottan volatilisek.
A mai adatok alapján az eszköz a vártnál jobban teljesít – és még mindig szorosan igazodik az amerikai részvénypiachoz, ami 2022-ben jellemző minta.
Az amerikai részvények pénteken már a harmadik egymást követő napon emelkedtek, és közel két éve a legjobb napjukra készülnek, mivel úgy tűnik, hogy a befektetőket kevésbé ijesztik meg a Federal Reserve infláció lehűtésére irányuló lépései.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

És nem a Bitcoin az egyetlen digitális eszköz, amelynek jó hónapja van: az Ethereummal most 1745 dolláron kereskednek – ez 55%-os emelkedés 30 nap alatt.
Amint arról tegnap beszámoltunk, ez valószínűleg összefügg a régóta várt és gyorsan közelgő frissítéssel a második legnagyobb kriptopénzen. Szeptemberre az Ethereum várhatóan áttér egy energiatakarékosabb konszenzusmechanizmusra, az úgynevezett proof of stake-re.
Ez a frissítés megszünteti a bányászok szükségességét, ehelyett a validátorokra támaszkodik, akik a blokklánc natív kriptopénzének zárolásával tartják biztonságban a hálózatot és dolgozzák fel a tranzakciókat.

Egyesek szerint a frissítés deflációs hatással lehet a kriptopénzre, ezért a befektetők a korábbinál bullishabbak.

Ez a felfutás még mindig rövid életű lehet mind a Bitcoin, mind az Ethereum esetében: ha az infláció továbbra is magas marad, és a digitális eszközök továbbra is követik a részvényeket, a medvepiac továbbra is árthat a befektetőknek.

Olvastad már? A Solana Spaces üzletet nyitott New Yorkban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!