A Solana Spaces üzletet nyitott New Yorkban

-

Az új bolt a nyitás napján mintegy 400 érdeklődőt látott vendégül, a vezetőség pedig reméli, hogy a további üzletek megnyitásával még több vendéget tud fogadni az Egyesült Államokban és a világ többi részén.
A Solana Spaces vezérigazgatója, Vibhu Norby szerint az új fizikai Solana üzletek havonta akár 100 000 embert is bevezetnek a Solana ökoszisztémába, miközben jelezték, hogy a közeljövőben virtuális üzlethelyiséget is nyitnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az indulás napján egy rögtönzött Twitter AMA-ban szólt a közösséghez, amelyben Norby elmagyarázta, hogy az üzlet célja, hogy új felhasználókat tanítson a decentralizált alkalmazások (DApps) használatára, és megjegyezte, hogy több ezer embert fog bevezetni a Solana blokkláncba.

„Nem hiszem, hogy az emberek tisztában vannak vele, de havonta 50-100 000 embert fogunk bevonni a Solanába ezeken az áruházakon keresztül – és ez csak az idei évre vonatkozó becslés.”

Egy telefonos interjúban Norby elmondta, hogy a boltnak 400 látogatója volt, és utalt arra is, hogy új boltok is várhatók, és hogy az egészet olyan emberek számára tervezték, akik teljesen újak a blokkláncban.
A Solana több mint ezer DAappnak ad otthont, a kereskedési platformoktól kezdve a játékokon és az NFT-ken át a közösségi médiáig.


Bár technikailag ez egy bolt, amely korlátozott számú Solana-alapú árucikket árul, elsősorban egy kiskereskedelmi tokenizációs oktatóközpontként szolgál, ahol az új felhasználók ingyenes oktatást kaphatnak arról, hogyan kell beállítani egy kriptotárcát és csatlakozni a különböző DAappokhoz.

„Ez nem egy olyan bolt, amelyet arra terveztek, hogy olyan hely legyen, ahol dolgokat vásárolhatsz. Ez egy olyan bolt, amelyet úgy terveztek, hogy oktatási élményt nyújtson. Árulunk saját termékeket, Solana zoknikat és kapucnis pulóvereket és egyéb szórakoztató dolgokat, de nem ez a fő csapásirány.”

A kiskereskedelem, mint szolgáltatás olyan üzletekre utal, amelyek bemutatótermekként szolgálnak az online megvásárolható termékek számára. Ez ösztönzi a termékek bemutatását és csökkenti a készletigényt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Norby hozzátette, hogy azok az emberek fognak a legtöbbet profitálni a boltból, akiknek kevéssé vagy egyáltalán nincs kapcsolatuk a blokklánccal. Az indulás napján betért vásárlók fele vagy valamilyen szinten már találkozott az etherrel vagy a bitcoinnal, de volt, akinek fogalma sem volt arról, hogy mi is ez.
Eddig a vásárlók pozitívan reagáltak az új üzletre. Craig Burel, a Reciprocal kockázati tőkepartner csütörtökön egy Twitter-bejegyzésben „elég epikusnak” nevezte, és ezzel más vásárlók benyomásait is visszhangozta.


A Solana Alapítvány egy támogatással segítette a bolt elindítását, de minden egyes oktatást egy-egy blokkláncon futó projekt szponzorál. Nevezetesen a Stepn, az Orca, a Solana Pay, a Metaplex és a Magic Eden jelenleg is tartanak bemutatókat a boltban. A vásárlók NFT-t kapnak egy ismertető meghallgatásáért.
Míg a Solana Spaces csütörtökön indította el első fiókját, Norby utalt arra, hogy más fizikai boltok mellett egy virtuális üzlet is fejlesztés alatt áll. Azt is hozzátette, hogy végül a világ minden országában szeretne üzleteket nyitni.
A Solana az új üzlet és egy új, Saga nevű androidos mobileszköz révén bővíti a hálózatához való hozzáférést. Június 24-én arról számoltak be, hogy az új telefonra adott reakciók általában pozitívak voltak, sőt, egy személy a Web3 „iPhone pillanatának” nevezte.

Olvastad már? Mi történik, ha kibányásszák az utolsó bitcoint? Szakértő válaszol

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!