Egy amerikai szenátor szerint a SEC miatt kerültek bajba a kriptohitelezési platformok

-

Pat Toomey úgy véli, a jelenlegi szabályozás egyáltalán nem hatékony, és ha a SEC megfelelően végezné a munkáját, akkor a Celsius felhasználói nem biztos, hogy elvesztették volna azt a 12 milliárd dollárt, amelyet befagyasztott a platform.
Tommey hivatalos levélben fordul a SEC elnökéhez, Gary Gensler-hez, és úgy fogalmazott, hogy a Bizottság inkompetenciája a kriptoeszközökre vonatkoztatható értékpapír-törvények kapcsán nem kívánt következményekhez vezet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A cégek már alkalmazkodni tudtak volna a letisztázott elvárásokhoz, megelőzhető lett volna a befektetők vesztesége, a SEC pedig arra fókuszálhatna, ami tényleg fontos, a rosszindulatú szereplők kiszűrésére.”

Toomey szerint a SEC-nek el kellene döntenie, hogy hogyan alkalmazná az értékpapírok bírálatára vonatkozó Howey tesztet, és ezt lefuttatni a kriptós platformokkal kapcsolatban.
Ehelyett a Bizottság a jelek szerint egyelőre válogat, hogy kivel milyen szabályok szerint foglalkozik. A szenátor azt is megemlítette, hogy nemrégiben bennfentes kereskedés gyanúja merült fel a Coinbase esetén, de ez csak akkor lehet igaz, ha a SEC saját megítélése szerint a platformon lévő kriptoeszközök értékpapírnak minősülnek.
Ilyen dolgot viszont nem jelentette be a Bizottság az eljárás előtt. Ezzel a hozzáállással viszont nem lehetséges, hogy a tisztességesen működő cégek tudják, hogy milyen szabályoknak kell megfelelniük, és a befektetővédelmet sem lehet megvalósítani.
Ennek folyományaként a SEC továbbra sem képes egyértelműen meghatározni a kriptóra alkalmazandó szabályokat, azok betartatása pedig esetlegesnek tekinthető. Ez viszont árt a befektetőknek, és árt az innovációnak is.
Toomey összesen kilenc kérdést fogalmazott meg a SEC irányába, amelyekre augusztus 9-ig választ vár. Ezek között szerepel olyan, hogy hogyan kategorizálná a Bizottság a többi nagy kriptohitelezési platformot, vagy éppen az, hogy a Coinbase ügyében felmerült 25 kriptoeszköz közül miért nem foglalkozott 16-tal.
Toomey hivatalosan is elismerte, hogy ő támogatja a stablecoinokkal foglalkozó új törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a stablecoinnal elhelyezett letétre ugyanaz a szövetségi védelem vonatkozzon, mint a dollárban tartott pénzekre.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!