Tőzsdén kereskedett NFT-alapot indít a KuCoin

-

A KuCoin kriptotőzsde lehetővé fogja tenni a blue-chip NFT gyűjtemények törtrészes tulajdonjogának biztosítását egy tőzsdén kereskedett alapon keresztül.
Az új termék, amely a KuCoin állítása szerint az iparágban elsőként kínál öt NFT ETF-et, hogy így csökkentse a belépési korlátot a lakossági befektetők számára.
Annak ellenére, hogy a blue-chip NFT-k a közelmúltbeli kriptopiaci hullámvölgyben megverték őket, a Bored Ape Yacht Club kollekció NFT-i még mindig minimum 144.000 dollárt érnek, míg egy másik jelentős kollekció, a CryptoPunks padlóárfolyama 115.721 dollár.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nem helyettesíthetőből helyettesíthető válik

Az NFT ETF-eket a Fracton Protocol nevű, az NFT-k fungibilis ERC20 tokenekké történő frakcionálására szakosodott céggel együttműködve kínálják. A tőzsdén kereskedett alapokban lévő tokenek 1/1.000.000 tulajdonosi frakciót képviselnek a különböző NFT-kollekciók esetében.
A Bored Ape Yacht Club token frakcionált tulajdonjogát képviselő token a hiBAYC lesz. Ugyanakkor a fennmaradó négy ETF a hiPUNKS, hiSAND33, hiKODA és hiENS4 tokeneket tartalmazza.
A hiPunks kollekciót 2022. augusztus 2-án vezetik be a tőzsdére, míg a többi kollekciót a későbbiekben tervezik bevezetni. A befektetők az ETF-ekkel USDT-ben kereskedhetnek ETH-pénztárca létrehozása nélkül.
A KuCoin NFT ETF 2022. július 29-én, pénteken indult.
Nem a KuCoin az első cég, amely tőzsdén kereskedett NFT-alapot indít. A Defiance nevű fintech cég 2021 decemberében jelentette be egy hasonló piactér létrehozását.
Csakhogy ezúttal az ETF az NFT-szektorban és a metaversumban már jelenlévő vagy belépni kívánó vállalatok kosarát követi nyomon.

Kereskedj $500 bonusszal es találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

A KuCoin a tél ellenére is halad előre

Nemrég a KuCoin vezérigazgatójának tisztáznia kellett a tőzsdét övező esetleges fizetésképtelenségi pletykákat, amelyeket először 0tteroooo, egy Twitter-felhasználó terjesztett, akinek fiókját azóta törölték.
Az egész történet a LUNA, az összeomlott TerraUSD testvérpénzének potenciális kitettsége körül forgott. A KuCoin tagadta a Three Arrows Capital nevű bukott fedezeti alapnak és a Babel Finance kriptohitelezőnek való kitettséget is.
Míg a Crypto.com, a Coinbase és mások jelentősen leépítették a munkaerő-állományukat, a KuCoin két héttel ezelőtt bejelentette, hogy akár 300 új munkatársat is felvesz a megfelelőség, a marketing, a tervezés és a technológia területén.
A vállalat 2022 májusában 150 millió dollárt gyűjtött egy B sorozatú finanszírozási körben, ami 10 milliárd dollárra értékelte a vállalatot.
A KuCoin 207 országban kínál spot kereskedést, származtatott kereskedést, peer-to-peer szolgáltatásokat, stake-elést és hitelezést. Az Ontario Securities Commission az értékpapír-törvények megsértése miatt azonban betiltotta őket.
Johnny Lyu vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat szorosan figyelni fogja az NFT-teret a jövőbeli NFT-termékkínálatot illetően.

A KuCoinról

A 2017 szeptemberében indított KuCoin egy globális kriptopénztőzsde, amelynek működési központja a Seychelle-szigeteken található.
A befogadásra és a közösségi akciók elérésére összpontosító, felhasználóközpontú platformként több mint 700 digitális eszközt kínál, és jelenleg 207 ország 20 millió felhasználója számára nyújt spot kereskedést, margin kereskedést, P2P fiat kereskedést, határidős kereskedést, stake-elést és hitelezést.
2022-ben a KuCoin több mint 150 millió dollárnyi befektetést gyűjtött be egy B-típusú finanszírozási körön keresztül, így a befektetések összértéke az A körrel együtt 170 millió dollárra emelkedett, 10 milliárd dolláros összértékelés mellett.
A KuCoin jelenleg a CoinMarketCap szerint a top 5 kriptotőzsde egyike. A Forbes a KuCoint a 2021-es év egyik legjobb kriptotőzsdéjének is nevezte. A The Ascent 2022-ben a KuCoint a legjobb kriptoalkalmazásnak nevezte a rajongók számára.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: beincrypto.com
Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Egyre több NFT-t mintelnek – de a tranzakciós díjak is növekednek

A Bitcoin-felhasználók az Ethereum NFT-ihez hasonlóan a láncon helyezik el az eszközöket, de a megnövekedett aktivitásnak ára van. Az Ordinals, egy ellentmondásos új projekt, amely lehetővé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!